Tuskaiset helteet piinaavat Suomea – tiesitkö, että vuokrasta voi helteillä saada alennusta?

4:28
Katso videolta koko haastattelu, jossa kerrotaan muun muassa kuinka paljon asunnon vuokrasta voi saada alennusta.

Suomessa on ollut tähän mennessä todella kuuma kesäkuu ja lämpötila sen kun jatkaa kipuamistaan ylöspäin. Vuokra-asuntojen lämpeneminen on ongelma, johon moni kaipaa ratkaisua.

Huoneiston lämpötilan ylittäessä 32 astetta, on vuokralaisella asumisterveysasetuksen perusteella oikeus vuokranalennukseen. Edellytyksenä kuitenkin on, että vuokralainen pystyy todistamaan konkreettisesti asunnon sisälämpötilan.

– Käytännön vinkkinä suosittelisin olemaan yhteydessä vuokranantajaan, jos asunnossa on sietämättömän kuuma. Sitten yhdessä voi miettiä mitä asialle tehdään, ennen kuin aletaan keräämään varsinaisesti todisteita, täsmentää Suomen vuokranantajien yhdistyksen päälakimies Tarik Ahsanullah.

Myös Suomen vuokranantajien yhdistyksen Helsingin aluepäällikkö Heikki Karun mukaan yhteistyö vuokralaisen ja vuokranantajan välillä on kaiken A ja O. 

– Jos yhteistyö ei onnistu, niin sitten pitää ryhtyä toimenpiteisiin, sanoo Karu. 

Karun omissa tiedoissa ei ole yhtäkään tapausta, jossa vuokralainen olisi saanut vuokrasta alennusta. Hän suosittelee asunnon viilentämistä erilaisin keinoin.

– Turhat sähkölaitteet ja lattialämmitys kannattaa laittaa pois päältä. Nyt ei ole myöskään paras aika tehdä uuniruokaa.

Katso videolta koko haastattelu, jossa kerrotaan muun muassa kuinka paljon asunnon vuokrasta voi saada alennusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja