Mainos

Turvatekniikan keskusen onnettomuusrekisteri internetissä

Turvatekniikan keskuksen (TUKES) verkkosivuille on avattu vaurio- ja onnettomuustilanteiden rekisteri. VARO-rekisteristä löytyy tietoja TUKESin valvomilta toimialoilta, esim. kaivosonnettomuuksista, vaarallisten kemikaalien valmistus-, käsittely- ja varastointi- sekä painelaite- ja räjähdeonnettomuuksista sekä sähkötapaturmista.

Rekisteristä voi hakea tietoja joko sanahaulla raporteista tai tietohaulla luokittelutiedoista. Mukana on ohje hakutoimintoja varten. Tiedoista on hyötyä esimerkiksi yritysten turvallisuusjärjestelmien kehittämiseen ja turvallisuusasioiden koulutukseen sekä tutkimustoimintaan. Tutkimustyötä tai esim. artikkelia tehtäessä on hyvä ottaa yhteys TUKESin VARO-yhdyshenkilöön, jotta vältetään mahdolliset virheet rekisteritietojen tulkinnassa.

VAROsta löytyy tietoja kaivosonnettomuuksista vuodesta 1972 lähtien ja vaarallisten kemikaalien valmistus-, käsittely- ja varastointi- sekä painelaite- ja räjähdeonnettomuuksista vuodesta 1978 lähtien. Kuolemaan johtaneet sähkötapaturmat on kirjattu vuodesta 1980 alkaen. Hissionnettomuudet sekä TUKESille ilmoitetut sähkötapaturmat löytyvät rekisteristä vuodesta 1996 alkaen. VARO-rekisteriä päivitetään jatkuvasti, ja tällä hetkellä se sisältää lähes 2800 tapausta.

(MTV3)

VARO-rekisteri löytyy osoitteesta www.tukes.fi/varo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.