Turvapuhelinyrityksen toimitusjohtaja lähetyksessä: Teknologia ei tehoa ikäihmisten suurimpaan ongelmaan

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni kertoi Studio55.fi-lähetyksessä turvarannekkeesta, joka voi pelastaa ikäihmisen hengen.

– Suomen väestöstä kahdeksan prosenttia on yli 75-vuotiaita. Vuonna 2030 heitä on jopa 15 prosenttia. Sosiaali- ja terveysministeriön suositusten mukaan ikäihmisistä 92 prosentin tulisi asua juuri kotona, joka on inhimillisesti ihmisen paras paikka asua, kertoi Marja Aarnio-Isohanni Studio55.fi-lähetyksessä.

Erilaiset tekniset palvelut, kuten erilaiset kamerat, tietokoneet ja hälyttimet, lisääntyvät tulevaisuudessa. Tällä hetkellä esimerkiksi Esperi Caren valikoimasta löytyy turvarannekkeen ja -puhelimen lisäksi jo kamerakommunikointiväline. Asiakas saa nappia painamalla puhe- ja kuvayhteyden hälytyskeskukseen.

– Esperi auttaa ikäihmisiä elämään turvassa kotona ja helpottaa omaisten tietoa, että rakkaat ovat turvassa kotona. Mutta sanoisin, että suurin ongelma ikäihmisille on yksinäisyys. Läheisyyttä, lämpöä ja rakkautta läheisiltä ei koskaan voi ulkoistaa, painotti Aarnio-Isohanni.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Marja Aarnio-Isohanni kertoi muun muassa turvarannekkeesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja