Turun terrori-iskuun liittyvässä huijauksessa syytteitä – puukotuksessa haavoittunut sankariauttaja myönsi yrittäneensä saada oikeudettomia vahingonkorvauksia

Turun vuoden 2017 terrori-iskuun liittyvässä epäillyssä vahingonkorvaushuijauksessa on nostettu syytteitä, kertoo syyttäjä. Syytteet nousivat törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Puukotuksessa haavoittunut Hassan Zubier on jo aiemmin myöntänyt syyttäjälle, että yritti saada oikeudettomia korvauksia Valtiokonttorista.

Zubier meni auttamaan elokuussa 2017 Turun joukkopuukotuksen ensimmäistä uhria, päätyi itse useiden veitseniskujen kohteeksi ja joutui pyörätuoliin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi Zubierin olevan oikeutettu vajaan tuhannen euron korvaukseen kuukaudessa siihen asti, kunnes täyttää 65 vuotta. Näin hänelle olisi maksettu korvauksia lähes 20 vuoden ajan. Valtiokonttorin tekemissä selvityksissä ilmeni, ettei ruotsalainen Zubier ollut työskennellyt ambulanssifirmassa niinä ajanjaksoina, mihin todistuksessa viitattiin.

Zubierin asiamiehenä toiminut oikeustieteen tohtori Ari Huhtamäki sanoi vuonna 2018, että Zubier on perustellut tekoaan huonolla taloudellisella asemalla.

Zubieria ja yhtä muuta ihmistä vastaan nostettiin lisäksi syyte rahankeräysrikoksesta. Epäilty rikos on syyttäjän mukaan tapahtunut joulukuun 2017 lopun ja elokuun 2018 lopun välisenä aikana ja se liittyy myös Turun terrori-iskuun.

Lue myös:

    Uusimmat