Turun taivaalla nähdään viikonloppuna hävittäjiä, taitolentoa ja Suomen vanhin lentävä kone – Ilmailuliiton satavuotisjuhlissa vieralevat muun muassa F35-hävittäjä ja valtavasta tutkastaan tunnettu Naton lentävä komentokeskus

0:53
Ilavoimien lentonäytös Jyväskylän Tikkakoskella viime vuonna.

Suomen Ilmailuliitto viettää sadatta juhlavuottaan viikonlopun ajan Turussa pidettävällä lentonäytöksellä, joka alkaa tänään ja jatkuu huomiseen. Taivaalla nähdään suihkuhävittäjiä, klassista taitolentoa, pelastushelikoptereita, muodostelmalentoa ja harrasteilmailua.

Ilmailunäytökset järjestetään Turun lentoasemalla tänään ja huomenna kello 10–18. Päivien lento-ohjelmat ovat pääosin samat.

Näytöksessä vierailee viidennen sukupolven F-35-taistelukone. Näytökseen osallistuvat kaikki viisi ilmavoimien hävittäjähankinnan ehdokasta BAE Systems, Boeing, Dassault Aviation, Lockheed Martin ja Saab. Ilmassa hävittäjistä nähdään BAE Systemsin Typhoon, Dassaultin Rafale ja Saabin Gripen.

Näytöksessä esiintyy Suomen vanhin lentävä kone, Turun Lentokerhon Klemm. Toisen maailmansodan aikaisista koneista mukana on muun muassa useita Messerschmitt Bf 109 -koneita. Näytökseen osallistuvat ilmavoimat, maavoimien ilmailu sekä Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivue.

Suurin ilmassa nähtävä kone on Finnairin Airbus 350 -matkustajakone. Maanpinnalla yleisön nähtävänä on myös Naton E-3A AWACS -tutkavalvontakone. Kone on Nato-maiden lentävä komentokeskus, josta johdetaan ilmaoperaatioita. Sen tunnistaa valtavasta lautasmaisesta tutka-antennista koneen katolla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja