Turun seudulla ihaillaan parhaillaan komeita revontulia – katso lukijoiden kuvat taivaan ilotulituksesta

Turun seudulla ihaillaan parhaillaan kirkkaasti hohtavia revontulia. 

Lukijat ovat lähettäneet MTV Uutisille otoksia taivaan värikkäästä ilotulituksesta muun muassa Liedosta, Maskusta ja Kaarinasta.

Myös Ursan Taivaanvahti -palveluun on tullut ilmoituksia illan mittaan Turusta. Erään ilmoituksen mukaan yli puolet taivaasta oli revontulien täyttämää iltaseitsemän aikaan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan magneettinen aktiivisuus on myöhäisillassa tasolla, jossa revontulia on mahdollista nähdä koko Suomessa maan eteläosia myöten.

Päivystävä meteorologi Jari Tuovinen kertoo, että valoilmiön esteenä on kuitenkin monin paikoin näkyvyyttä heikentävä pilvipeite. Hänen mukaansa pääkaupunkiseutu ja etelärannikko ovat pitkälti sumupilven peittämiä. Pilvipeitettä kestää Etelä-Suomesta maan keskiosiin ja paikoin Lappiin asti.

Parhaat mahdollisuudet revontulille on hänen mukaansa Varsinais-Suomessa Turun ja Etelä-Karjalassa Lappeenrannan seuduilla sekä Lounais-Suomen saaristossa.

Revontulet ovat Ilmatieteen laitoksen mukaan Maan yläilmakehässä syntyvä valoilmiö, joka juontuu Auringosta lähteneistä hiukkasista. Jos Auringosta lähtee voimakas purkaus, voi se johtaa revontuliin myös Suomen eteläosissa. Yleisimpiä ne ovat Pohjois-Lapissa.

Lue myös:

    Uusimmat