Mainos

Turun puukottajan tuttavat huomasivat muutoksen ennen iskua: Nuorukainen hurahti Isisiin ja alkoi puhua vääräuskoisten tappamisesta

8:10

Turun puukottajan Abderrahman Bouananen käytös muuttui merkittävästi viime kesällä ennen Turun puukkoiskua, miehen tuttavat kertoivat poliisikuulusteluissa. Asia käy ilmi tapauksen esitutkintamateriaalista.

Yksi tuttavista kertoi poliisille, että Bouanane oli alkanut valvoa öisin, katsella Isis-videoita ja tullut myötämieliseksi Isisille.

Turun keskustassa 18. elokuuta tapahtuneita puukotuksia edeltäneellä viikolla Bouanane oli esittänyt miehen asunnolla Isis-aiheisia videoita ja kuvaillut Isisin toimintaa oikeaksi.

Bouanane oli myös keronut miehelle olevansa ylpeä Espanjan Barcelonassa 17. elokuuta tapahtuneista terrori-iskuista ja kunnioittavansa iskun tekijöitä. 16 ihmistä kuoli ja yli 100 loukkaantui, kun hyökkääjä ajoi autolla väkijoukkoon suositulla La Ramblan kävelykadulla.

"Suomessa on paljon vääräuskoisia"

Toinen poliisin kuulustelemista tuttavista kertoi Bouananen kutsuneen terrori-iskuja tekeviä muslimeja ”oikeiksi muslimeiksi”. Myös hän kertoi Bouananen käytöksen muuttuneen viime kesänä.

Miehen mukaan Bouanane oli tyrkyttänyt hänelle näkemyksiään ja todennut, että Suomessa on paljon vääräuskoisia, jotka tulisi tappaa. Mies kuvaili Bouananen tapaa esittää asiansa aivopesuksi.

Samaa ilmaisua käytti poliisikuulusteluissa myös kolmas tuttava, joka kertoi Bouananen yrittäneen "aivopestä" hänet Isisin kannattajaksi.

Erikoista käytöstä jo aiemmin

Ainakin kahden muun poliisin haastatteleman henkilön mukaan Bouanane oli puhunut terrorismista ja muun muassa Isisiin liittymisestä jo viime kesää aiemmin. 

Joulukuussa 2016 Bouanane oli silloisen naapurinsa mukaan tullut kysymään häneltä, miten Isisisiin voisi liittyä.

Toinen Bouananen vuodenvaihteen tienoilla tavannut mies piti Bouananea kiihkouskovaisena ja huomasi, että tämä oli kiinnostunut Isisiin liittymisestä.

Mies tekikin Bouananesta ilmoituksen viranomaisille. Vihje ei kuitenkaan johtanut toimiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.