Mainos

Turun puukottaja poltti usein marihuanaa – Todistajat: Naureskeli ja puhui aina kuolemasta kannabista käytettyään

8:10

Turun puukkoiskusta epäilty poltteli pilveä, ja myyntiin tarkoitettua kannabista oli säilytelty myös turvapaikanhakijoiden asumistiloissa, selviää Turun puukotuksen esitutkintamateriaalista. 

Poliisi julkaisi Turun puukotusoikeudenkäynnin alettua videokoosteen väkivallanteon etenemisestä. Ei herkille!  

Tapauksen tutkinnassa ilmi tulleista tiedoista liittyen huumekauppaan kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Poliisin kuulusteluissa haastateltiin erästä ilmeisesti Pernon vastaanottokeskuksessa asunutta marokkolaisturvapaikanhakijaa, joka kertoi avoimesti käydystä huumekaupasta.

Mies kertoi saaneensa eräältä henkilöltä noin nyrkin kokoisen määrän "mustalta afrikkalaiselta henkilöltä" ostettua marihuanaa säilytettäväksi asunnossaan.

– Tämä aine oli minun luonani säilytyksessä, kun ostajia asui Pernon alueella, hän kertoi.

Mies myös kertoi hoitaneensa kauppaa. Hän kertoi muun saaneensa kannabiksen saatavuutta tiedustelleita puheluita, joiden johdota oli sopinut tapaamisia eri paikkoihin.

Ostajat eri kansallisuuksia

Kauppaa käytiin eri kansalaisuuksia edustaneiden ihmisten kanssa, joilla oli miehen yhteystiedot juuri kannabiskaupan vuoksi.

Eräs kerrotuista asiakkaista oli irakilainen, toisen hän taas arveli olevan suomalainen tai venäläinen.

Mies kertoi muun muassa kannabiksen punnitsemisesta myyntipakkauksiin ennakolta yhdessä kannabiksen hänelle antaneen miehen kanssa.

Kannabiskauppa katkesi puukotuksiin

Kun tieto puukotustapauksesta ja sen tekijästä levisi myös laajempaan tietoon, mies sai äkillisen käskyn hakea kannabis pois säilöstä. Hän luovulli huumausaineen joukolle marokkolaismiehiä.

Syynä oli ilmeisesti se, että puukottaja Abderrahman Bouanane asui samassa rakennuksessa, jolloin myös kannabiksen säilytys luultavasti paljastuisi.

Huumeen luovutuksen jälkeen huumekauppias kertoi menneensä kertomaan tietonsa viranomaisille. Hän myös tunnisti puukotuksesta epäillyn miehen Bouananeksi poliisin näyttämän kuvan perusteella.

Puukottaja puhui kuolemasta kannabista käytettyään

Esitutkinnan perusteella Bouanane suhtautui kannabikseen ristiriitaisesti.

Toisaalta hän itse poltti kannabista, mutta myös yritti saada ympärillään olevia ihmisiä luopumaan sen käytöstä ja rukoilemaan moskeijassa.

– Hän käytti myös marihuanaa ja sitä hän on käyttänyt koko sen ajan kun olen hänet tuntenut, huumekauppaan osallistunut mies kertoi poliisille.

Myös muut todistajat kertoivat puukottajan päihdetottumuksista. Eräs kuvaili miehen käytöstä "vähän hulluksi", sillä hän rukoili moskeijassa, mutta silti poltti kannabista.

– Abdulrahman käyttää alkoholia ja myöskin marihuanaa jonkin verran. Se vaikuttaa hänen käyttäytymiseensä siten, että hänen silmänsä alkavat punoittamaan ja hän nauraa ilman syytä, toinen kuulusteltu mies kuvaili.

Toinen taas kuvaili Bouanane puhuvan erikoisista asioista polttaessaan kannabista.

– Abderrahmanin mukaan elämä menee eteenpäin ja ajat muuttuvat, ajatukset muuttuvat ja kaikki jotka asuvat maapallolla kuolevat jossain vaiheessa. Abderrahman puhuu näistä asioista aina, kun hän polttaa marihuanaa, mies kuvaili.

Verestä ei löytynyt päihteitä

Eräs todistaja arvioi havaintojensa perusteella, että Bouanane ei käyttänyt kannabista tekoa edeltävänä päivänä. Bouananella oli kuitenkin aikomus huumeiden käyttöön.

– Menin silloin torstaina, se oli joko keskiviikko tai torstai, en muista, menin ulos, siis Pernoon ja siellä minun piti ostaa marihuanaa ja käyttää sitä, Bouanane oli kertonut poliisin kuulusteluissa.

Oikeuslääketieteen tutkimuksen mukaan miehen veressä ei ollut alkoholia, mutta jonkin verran kipulääkettä. Kannabista ei verestä löytynyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.