Mainos

Turun puukottajalle syytteet terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhan yrityksistä – puukottajan tarkoitus oli aiheuttaa vakavaa pelkoa

Turun elokuisen puukkoiskun tekijää Abderrahman Bouananea vastaan on nostettu syytteet kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. 23-vuotias Bouanane on Marokon kansalainen.

Puukkoisku tapahtui Turun keskustassa 18. elokuuta viime vuonna. Siinä kuoli kaksi ihmistä ja haavoittui kahdeksan.

Bouananen epäillään toimineen terroristisessa tarkoituksessa siten, että hänen tarkoituksenaan oli aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa.

Bouanane ei missään vaiheessa esitutkinnan aikana kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin puukotuksiin. Hänellä ei kuitenkaan ole aitoja muistikuvia kaikista puukotustapahtumista. Hän ei ole ilmaissut selkeästi kantaansa siihen, tekikö hän teot syytteissä väitetyin tavoin terroristisessa tarkoituksessa.

Päätöksen syytteen nostamisesta teki tavanomaisista rikoksista poiketen apulaisvaltakunnansyyttäjä, koska kyse on terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista.

Oikeudenkäynti pidetään myöhemmin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä teki lisäksi yhden epäillyn teon osalta syyttämättäjättämispäätöksen terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Syyttäjän mukaan tämän yksittäisen teon osalta asiassa ei ole todennäköisiä syitä epäillä rikosta tapahtuneen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.