Mainos

Turun puukottaja myöntää tapot ja pitää tekoa terroristisena – kiistää terrorismisyytteet: "Ei ollut tarkoitus aiheuttaa vakavaa pelkoa"

8:10

Turun puukotusiskusta syytetty Abderrahman Bouanane myöntää tappaneensa kaksi ihmistä ja yrittäneensä tappaa muita viime elokuussa Turussa, mutta kiistää syytteet terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista. Itse tekoja hän pitää silti terroristisina.

Yllä olevalla videolla nähdään poliisin julkaisema dramaattinen videokooste Turun puukotuksen tapahtumista. Varoitus: video ei soville herkimmille katsojille.

Bouananen puolustus piti juuri puheenvuoron Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alkaneessa valmisteluistunnossa. Bouanane ei ole itse paikalla.

Bouananen puolustuksen oikeudelle toimittamassa kirjallisessa vastauksessa kerrotaan seuraavaa: 

– Bouananen tarkoitus ei ollut aiheuttaa teollaan vakavaa pelkoa Suomen väestön tai muiden Euroopan valtioiden väestöjen keskuudessa. Bouanane ilmoittaa kuitenkin omana vakaana käsityksenään, että hänen menettelynsä täyttää syytteessä mainitun terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan tunnusmerkistön. Syytteen kiistäminen perustuu siihen, että käräjäoikeuden tulee arvioida Bouananen omasta käsityksestä riippumatta, voidaanko tekoa pitää terroristisessa tarkoituksessa tehtynä murhana ja täyttyykö murhan kvalifiointiperusteet.

Bouanane puukotti viime elokuussa kymmentä ihmistä Turun keskustassa. Puukotuksissa kuoli kaksi ihmistä ja haavoittui kahdeksan muuta. 

Bouananen kirjallisesta vastauksesta käy ilmi, että Bouananen oli tarkoitus provosoida poliisit ampumaan hänet kuoliaaksi. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Bouanane otettiin kiinni.

Jutun varsinainen pääkäsittely alkaa 9. huhtikuuta ja oikeudenkäynti pidetään turvallisuussyistä Turun vankilassa eikä oikeustalolla.

Oikeudenkäynti kestää useamman viikon toukokuun puoliväliin saakka.

Oikeudenkäyntiin tarvitaan tulkkeja syytetylle ja ainakin kahdelle asianomistajalle. Lisäksi todistajia varten tarvitaan tulkkeja.

Asianajaja Kaarle Gummeruksen mukaan Bouanane ymmärtää jonkin verran suomea, mutta hänelle järjestetään arabiankielen tulkkaus joka päiväksi oikeudenkäyntiin. Bouanane on alustavasti ilmoittanut, että hän haluaa olla itse paikalla joka päivä oikeudenkäynnissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.