Mainos

Turun bussivarikon omistaja valtavasta palosta: Tulee maksamaan miljoonia

0:37

Turussa Runosmäessä sijaitsevan bussivarikon tuhoutuminen yöllisessä tulipalossa on hallin omistaneelle linja-autoyritykselle valtaisa isku.

Turkulaisen Linjaliikenne Nyholmin toimitusjohtaja Turkka Tuomi on katsonut varikkonsa tulipaloa aamuyöstä lähtien. 

– Tulin paikalla, niin nopeasti kuin ehdin sen jälkeen kun sain soiton. Tuossa se edessäni savuaa. Vahinkosummaa en ole vielä laskenut, miljoonia tämä tulee maksamaan, hän toteaa MTV Uutisille. 

– On se niin surkean näköistä.

Tulipalossa tuhoutui 20 linja-autoa. Palo tuhosi linja-autojen lisäksi kaksiosaisen varikkorakennuksen toisen osan täysin. Peltinen halli tuhoutui, mutta tiilinen osa, jossa on korjaamo ja toimisto, säästyi. Lisäksi palon alta ehdittiin yöllä neuvokkaan työntekijän ja palomiesten toimin pelastamaan 11 bussia. Palon tieltä saatiin pelastettua riittävästi busseja paikallisliikenteen käyttöön.

– Se on hyvä, pärjätään edes hetki, Tuomi sanoo. 

Tuomen mukaan myöskään tilausajoihin ei pitäisi tulla peruutuksia, vaikka erikoisjärjestelyjä joudutaankin tekemään.

Seuraavaksi yrityksen tarvitsee etsiä korvaavia linja-autoja tuhoutuneiden tilalle. Turkulainen yritys toimii tilausajoliikenteessä, mutta myös Turun julkisessa linja-autoliikenteessä. 

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Pelastuslaitoksen mukaan mahdollisesta syttymissyystä on saatu silminnäkijähavainto bussikuljettajalta, joka oli paikalla varikolla palon syttyessä. Pelastuslaitos ei kommentoi, epäilläänkö palon alkaneen varikon ulko- vai sisäpuolelta. Poliisi tiedottaa asiasta lisää kello yhdeksän jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.