Turun Burger Kingissä riehunut veitsimies "hikeentyi" nuorille – tulkin kanssa tehdyt kuulustelut tuloksettomia: "Mikä miestä ärsytti?"

Turun keskustan Burger Kingissä sattuneen uhkaavan tilanteen esitutkinta on loppusuoralla. Mies riehui ravintolassa veitsen kanssa ja yritti lyödä veitsellä alaikäistä. Miehen ja nuorten välillä oli ollut riitatilanne, mutta sen syy on jäänyt epäselväksi. Poliisin mukaan mies oli "hikeentynyt" nuorille.

Välikohtaus sattui Turun keskustassa Aurakadulla sijaitsevassa Burger King -ravintolassa ja sen ulkopuolella lauantai-iltana 23. heinäkuuta.

Poliisi uskoo, että 24-vuotias mies oli jostain syystä hikeentynyt paikalla olleille nuorille ja yrittänyt lyödä yhtä alaikäistä poikaa veitsellä. Samassa yhteydessä mies oli uhkaillut kaikkiaan seitsemää nuorta veitsen kanssa. Osa uhkailun kohteista oli alaikäisiä.

Poliisi sai tehtävän paikalle noin kello 21.25 ja otti veitsimiehen kiinni. Mies ei tehnyt fyysistä vastarintaa. Tilanteesta on levinnyt videoita sosiaalisessa mediassa.

Poliisi epäilee miestä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja seitsemästä laittomasta uhkauksesta. Tapauksen tutkinnanjohtaja Kirsi Alaspää kertoo, että esitutkinta on nyt loppusuoralla, ja juttu on määrä siirtää syyttäjälle syyteharkintaan lähipäivinä.

Kuulustelut tulkin välityksellä

Poliisi on kuulustellut ulkomaalaistaustaista epäiltyä tulkin välityksellä. Alaspään käsityksen mukaan poliisi ei ole saanut keskusteluissa selville mitään yhtä konkreettista tai selvää syytä miehen käytökselle.

Aiemmin poliisi kertoi, että miehen ja tapahtumapaikalla olleiden nuorten välillä oli ollut suukopua.

Alaspään mukaan vaikuttaa siltä, että riita oli saanut alkunsa, kun mies oli jostain syystä hermostunut tai ”hikeentynyt” nuorille.  

– En tiedä onko kyse ollut kaksisuuntaisesta riidasta, vai enemmänkin siitä, että mies oli vain hikeentynyt jostain nuorten käytöksestä, Alaspää sanoo.

– Minulle ei ole henkilökohtaisesti selvinnyt, mikä miestä ärsytti. Tuntuu, että yleisesti vain ärsytti. Ei ole mitään yksittäistä asiaa, hän jatkaa.

Poliisilta lisätietoa Turun veitsimiehen kiinniotosta – tilanne eskaloitui sanaharkan jälkeen 1:51
Näin poliisi kertoi tapauksesta esitutkinnan alkuvaiheessa. Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta.

Uhri ennätti karkuun

Poliisin mukaan mies oli tapahtumahetkellä humalassa. Miehen ei epäillä käyttäneen alkoholin lisäksi muita päihteitä.

Vaikka miehen epäillään yrittäneen lyödä alaikäistä veitsellä ja uhkailleen useita muita, kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Veitsihyökkäyksen kohteeksi joutunut alaikäinen poika on itse arvellut tämän johtuneen siitä, että hän ennätti miehen lyönnin alta karkuun.

– Hän on katsonut, että hänen nopea pakenemisensa tilanteesta vaikutti siihen, että mitään vakavaa ei tapahtunut, Alaspää sanoo.

Rikoksista epäilty 24-vuotias mies on ollut esitutkinnan ajan vangittuna. Mies vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin rikoksista epäiltynä keskiviikkona 27. heinäkuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat