Turma kovapanosammunnoissa Niinisalossa – varusmies sai kranaatinsirpaleen kasvoihinsa

Varusmies sai sunnuntaina palovamman, kun hänen kasvoihinsa lensi sirpale kranaatin räjähdettyä Niinisalossa Satakunnan Kankaanpäässä.

Maavoimien mukaan kranaatti räjähti lähellä tuliasemaa ennen puoltapäivää. Kevyen kranaatinheittimistön kovapanosammunnoissa Pohjankankaan harjoitusalueella ollut varusmies sai kasvoihinsa sirpaleen, joka aiheutti hänelle palovamman. Varusmies oli noin 80 metrin etäisyydellä räjähdyspaikasta.

Panssariprikaatin koulutuspäällikkö, everstiluutnantti Kalle Laurila sanoi STT:lle sunnuntaina, että tässä vaiheessa räjähdyksen syystä ei ole tarkempaa tietoa. Panssariprikaati on käynnistänyt tutkinnan onnettomuuteen johtaneista syistä.

Maavoimien mukaan varusmies on saanut vammaan hoitoa ja jatkaa harjoituksessa. Tapahtumasta ei seurannut vammoja muille. Tapauksessa mukana olleille annetaan tarvittaessa kriisitukea.

– Onni onnettomuudessa, ettei pahemmin käynyt, Laurila sanoo.

Laurilan mukaan vastaavat tapaukset ovat hyvin harvinaisia.

Joka kolmas ei suorita varusmiespalvelusta loppuun – minkälaista huolta tämä aiheuttaa puolustusministeri Antti Kaikkonen? 8:01
Katso myös: Joka kolmas ei suorita varusmiespalvelusta loppuun – minkälaista huolta tämä aiheuttaa, puolustusministeri Antti Kaikkonen?

Lue myös:

    Uusimmat