Turku pääsi New York Timesin listalle upeista paikoista maailmassa – ehdotuksia tuli yli 2000: "Muistan ajatelleeni, että täällä haluan asua iäti"

1:08
Turkulainen Eeva kuvasi oudon luontoilmiön – järvenpintaan oli ilmestynyt kerros, joka vaatii juuri oikeanlaiset sääolosuhteet: ” En ole koskaan nähnyt vastaavaa!”

Turku on selvinnyt New York Timesin listalle, johon on koottu lukijoiden ehdotuksia paikoista, jotka ovat ilahduttaneet, innostaneet tai lohduttaneet ihmisiä menneen koronavuoden aikana.

Listan virallinen nimi on "52 places to love in 2021" eli 52 rakastettavaa paikkaa nyt alkaneena vuonna. Yhdysvaltalaislehti sai yhteensä yli 2000 ehdotusta, joista 52 julkaistiin perusteluineen.

Turkua ylistää vuonna 2016 kaupungissa stipendillä opiskellut Avanti Chajed. Hän kertoo rakastuneensa Turkuun jo ensimmäisenä päivänään kaupungissa.

– Kävelin Aurajoen ylittävää siltaa ja aurinko paistoi. Koulut eivät olleet vielä alkaneet, joten joenvarren viheralueilla oli paljon ihmisiä. Muistan ajatelleeni, että täällä haluan asua iäti.

Perusteluisaan Avanti Chajed kehuu luonnon olevan Turussa läsnä kaikkialla. Kuin maa ja taivas lähes koskettaisivat toisiaan, hän maalailee perustelussaan.

– Joki on todella minun juttuni. Pyöräillessä valitsen reitin, joka kulkee pitkin joen rantaa. Muutin takaisin Turkuun elokuussa ollakseni aviomieheni kanssa. Olemme pysytelleet koronan vuoksi pitkälti sisätiloissa, ja toisinaan minusta tuntuu kuin en olisi vielä edes palannut, kun en ole nähnyt vielä jokea uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja