Mainos

Turkin presidentti: Naisten tehtävä on synnyttää eikä tehdä miesten töitä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on jälleen kerran raivostuttanut maansa feministit lausunnoillaan, joiden mukaan miesten ja naisten ei pidä olla keskenään tasa-arvoisia.

Tällä kertaa presidentti laukoi mielipiteensä Istanbulissa naisten oikeuksia käsittelevässä huippukokouksessa.

– Miehiä ja naisia ei voi kohdella samanarvoisina – se sotisi luonnonvoimia vastaan, Erdogan sanaili.

– Uskontomme (islam) on määritellyt naisen tehtävän - se on äitiys. Tätä ei voi selittää feministeille, koska he eivät hyväksy äitiyden käsitettä, presidentti jatkoi.

Erdogan sanoi, että "hän suutelisi äitinsä jalkoja, koska ne tuoksuivat paratiisilta".

Erdogan nosti puheessaan esille toisen maailmansodan jälkeiset kommunistivaltiot, joissa naiset alkoivat tehdä miesten rinnalle fyysistä työtä. Erdoganin mukaan lapio ei sovi naisen käteen.

– Se sotii heidän herkkää luonnettaan vastaan.

Erdogan tosin muisteli harmistuneena, että aiempina vuosikymmeninä myös Turkissa naiset joutuivat raatamaan miesten laiskotellessa.

– Äitiparkamme työskentelivät Anatoliassa selät väärinä kun samaan aikaan miehet pelasivat korttia ja heittivät noppaa teehuoneissa, Erdogan yritti keventää tunnelmaa.

"Viharikos"

Maan oppositiopuolueen (CHP:n) naiskansanedustajaa Aylin Nazliakaa tällä ei kuitenkaan rauhoiteltu.

– Erdogan on syyllistynyt julkisesti viharikokseen. Aion jatkaa taistelua vastaan tätä miestä, joka ei näe eroa terroristien ja feministien välillä, Nazliaka tiedotti.

Turkkilaisten miespoliitikkojen möläytykset ovat saaneet laajalti huomiota tänä vuonna. Elokuussa maan varapääministeri Bulent Arinc kielsi naisia nauramaan julkisesti. Tapaus raivostutti, mutta sai aikaan myös vastakampanjan, ja sosiaalinen media täyttyi kuvista nauravia turkkilaisnaisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.