Mainos

Turkin muslimipuolue luopuu vallasta

Turkin pääministerin Necmettin Erbakanin islamilainen Hyvinvointi-puolue on sopinut luovuttavansa vallan hallituskumppaneilleen, ilmoitti puolueen tiedottaja tänään.

Muslimipuolue on kuitenkin asettanut ehtoja vallasta luopumiselle. Pääministeri Erbakan eroaa ilmoituksen mukaan keskiviikkona. Hänen tilalleen nousee varapääministeri Tansu Ciller.
-Olemme päässeet sopimukseen vallanvaihdosta 18. kesäkuuta. Sopimukseen liittyy luonnollisesti ehtoja, tiedottaja kertoi lehdistötilaisuudessa.

Hyvinvointi-puolue on pyytänyt Cilleriltä yhteistyötä ennenaikaisten vaalien järjestämiseksi Turkissa. Puoluetta uhkaa lakkauttaminen perustuslakituomioistuimessa, jossa sitä syytetään uskonnollisen väkivallan tukemisesta. Se haluaa Cilleriltä apua myös tämän vaaran torjumiseksi.

Turkin armeija sanoo surmanneensa kymmeniä kurdeja

Taistelut Turkin armeijan ja kurdisissien välillä jatkuivat viikonloppuna kiivaina. Armeijan mukaan 58 kurdisissiä sai surmansa eiliseen mennessä Kaakkois-Turkissa Bingolin alueella toteutetussa operaatiossa.

Armeija aloitti kostoiskunsa sen jälkeen kun kurdisissit olivat viime viikolla surmanneet viisi sen sotilasta. Uutistoimisto Anatolia kertoi eilen myös sissien junaa vastaan tekemästä raketti-iskusta jossa kuoli kaksi sotilasta ja haavoittui neljä, mutta tarkempia tietoja yhteenotoista ei ollut saatavilla.

Turkin armeija aloitti laajan kurdisissejä vastaan tähdätyn sotilasoperaation Irakin rajan tuntumassa noin kuukausi sitten.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.