Turkin ja Syyrian maanjäristyksen uhriluku ylitti 15 000:n ja kasvaa yhä

Suora lähetys sai dramaattisen käänteen – tv-toimittaja ryntäsi auttamaan lasta Turkin järistyksen keskellä 1:46
Suora lähetys sai dramaattisen käänteen – tv-toimittaja ryntäsi auttamaan lasta Turkin järistyksen keskellä

Turkissa ja Syyriassa maanantaisen maanjäristyksen uhrien määrä on noussut jo yli 15 000:n. Yhteensä järistyksessä on raportoitu kuolleen noin 15 400 ihmistä.

Turkissa kuolleita on noin 12 400 ja Syyriassa noin 3 000, kertovat viranomaiset ja sairaalalähteet.

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO on arvioinut, että varhain maanantaiaamuna iskeneen voimakkaan maanjäristyksen uhrimäärä voi nousta jopa yli 20 000:n.

Useita tuhansia rakennuksia on sortunut monissa kaupungeissa Turkissa ja Syyriassa. Loukkaantuneita on virallisten tietojen mukaan Turkissa ainakin noin 50 000 ja Syyriassa 5 000.

Avustustyöntekijät taistelevat aikaa vastaan yrittäessään pelastaa ihmisiä raunioista. Varmaa tietoa ei ole siitä, kuinka moni on vielä jumissa romahtaneiden talojen alla.

Osaltaan selviytymismahdollisuuksia heikentää kylmä sää, kun lämpötilat ovat pudonneet pakkasen puolelle järistysalueella. Turkin Gaziantepissa lähellä maanjäristyksen keskusta pakkasta oli torstain vastaisena yönä viisi astetta.

Pelastustöitä on vaikeuttanut myös talvimyrsky, jonka seurauksena monet teistä ovat kulkukelvottomassa kunnossa. Liikenneruuhkat ovat paikoin venyneet kilometrien mittaisiksi.

WHO:n arvion mukaan jopa 23 miljoonaa ihmistä saattaa joutua kärsimään järistyksen seurauksista.

Lue myös:

    Uusimmat