Tupac Shakur sai postuumisti tähden Hollywood Walk of Famelle – historioitsija: "Kaikkein tärkein hiphop-ikoni"

Edesmenneen hiphop-artistin Tupac Shakurin tähti koristaa nyt Walk of Famea Hollywoodissa, Los Angelesissa.

Edesmennyt hiphop-tähti, näyttelijä ja runoilija Tupac Shakur sai postuumisti tähden Hollywoodin Walk of Famelle keskiviikkona 7. kesäkuuta Los Angelesissa. Tähti ilmentää hänen panostaan taiteeseen sekä hänen aktivismiaan rotujen tasa-arvon puolesta.

Taiteilijan sisar Sekyiwa "Set" Shakur vastaanotti tähden Hollywood Boulevardilla yhdessä tapahtumassa esiintyneen radiojuontaja Kurt "Big Boy" Alexanderin ja ohjaaja Allen Hughesin kanssa. Hughes työskenteli äskettäin Tupacin elämää käsittelevän dokumenttisarjan parissa.

– Tupac tiesi syvällä sisimmässään, että hänet oli aina tarkoitettu johonkin suureen. Ja hänen pikkusiskonaan minulla oli etuoikeus seurata tämän suuruuden kehittymistä, Sekyiwa sanoi paljastustilaisuudessa. 

Sekyiwa kertoi tilaisuudessa, että Tupacin yksi unelma teini-ikäisenä oli saada oma tähti Walk of Famelle. 

– Tänään emme vain kunnioita hänen tähteään maassa, vaan myös hänen työtään ja intohimoaan unelmiensa todeksi tekemistä kohtaan. Hänen taivaallinen tähtensä loistaa tänään hieman kirkkaammin. Ja jälleen kerran, hän teki meidät erittäin ylpeiksi. Rakastamme sinua, Tupac, hänen siskonsa sanoi tunteiden vallassa. 

Tupac murhattiin 25-vuotiaana vuonna 1996. Hänellä on maailmanlaajuinen fanijoukko ja hän on myynyt yli 75 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Tupac sai kuusi Grammy-palkintoa viisivuotisen levytysuransa aikana.

Tupac on yksi 12 rap-artistista, jotka ovat saaneet oman tähtensä Walk of Famelle. Muita rap-artisteja ovat muiden muassa Queen Latifah ja Ice-T

Hiphop-historioitsija Kevin Powellin mukaan Tupacin tähden saaminen kesti todennäköisesti näin kauan siksi, etteivät ihmiset vieläkään ymmärrä, millainen hän oli ihmisenä ja artistina ja erityisesti hänen kuolinsyynsä vuoksi. Powell kirjoittaa taiteilijasta parhaillaan elämäkertaa. 

– Hän on kaikkein tärkein hiphop-ikoni, joka meillä on ollut hip hopin 50-vuotisen historian aikana, Powell sanoi.

Tupac näytteli muiden muassa elokuvissa Juice, Poetic Justice, Above The Rim ja Gand Related.

Toukokuussa Oaklandin kaupunginvaltuusto päätti nimetä yhden kadun Tupacin mukaan Tupac Shakur Wayksi. Tupac asui 90-luvun alussa Oaklandissa.

Lähde: CBS News

Lue myös:

    Uusimmat