Mainos

Tuore sosiaali- ja terveysministeri: Yksityisten lääkäripalvelujen Kela-korvaukset alas

MTV:n Huomenta Suomen vieraana ollut tuore sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) lupaa, ettei terveyspuolen säästöjä tehdä juustohöylällä.

– Juustohöylän kanssa leikkauksia ei voida tehdä.  Meidän on katsottava myös välilliset vaikutukset, että mitä niistä seuraa. Meidän täytyy tehdä oikeudenmukaisia päätöksiä, Mäntylä summaa.

Yksi asia, mistä Mäntylä olisi valmis karsimaan rajulla kädellä, on yksityisten terveyspalvelujen kela-korvaukset. Nyt hallitusohjelmassa linjataan, että yksityisistä hammaslääkäripalkkioista maksettavaa sairausvakuutuskorvausta vähennetään viidenneksellä. Tuoreen ministerin mukaan yksityisten lääkäripalveluiden kela-korvauksia olisi mahdollista kiristää vielä enemmän.

– En tiedä kokonaan pois, mutta mielestäni niistä voi ottaa vieläkin enemmän kuin mitä nyt on jo päätetty leikata, Mäntylä toteaa.

Äänestys

Pitäisikö yksityisten lääkäripalvelujen Kela-korvauksia vähentää?

Kyllä

Ei

Pitäisikö yksityisten lääkäripalvelujen Kela-korvauksia vähentää?

Kyllä 35%

Ei 65%

35%
65%
ääniä 9039 kpl

Sote täsmentyy vielä

Mäntylän mukaan uudessa soteratkaisussa on tärkeää huomioida alueelliset erityispiirteet. Hallitusohjelmaan on kirjattu 19 sote-aluetta 

– Nyt lähdetään tekemään täsmentäviä toimenpiteitä ja muokataan sotea tästä eteenpäin yhteistyössä.

Vaikka Mäntylän mukaan terveysasioista ei säästetä juustohöylällä, hän painottaa, että "totta kai myös taloudelliset intressit merkitsevät".

–Haetaan ratkaisua, millä saadaan pitkälle meneviä hyviä vaikutuksia. Ei missää tapauksessa sellaista mallia, missä hyvät käytännöt viedään pois. Tärkeää on turvata alueelliset erityspiirteet.

Onko mahdollista, että tulee hallituksen esitykseen tulee muutoksia?

– Katsotaan ne välilliset vaikutukset.

Kysymykseen maakuntaverosta sote-rahoituksessa Mäntylä ei sano juuta eikä jaata.

–Siihen en ota vielä kantaa. Se on jatkotyön kannalta tärkeitä asioita. Täytyy miettiä, kuinka tarkoituksen mukaista on lähteä verotusta laajentamaan?Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.