Tuoreen pienpuoluejohtaja Marco de Witin pahoinpitelystä tuomio – sai itse sakkoja poliisin jaloissa roikkumisesta

Suomen Kansa Ensin -puolueen perustaja ja puheenjohtaja Geurt Marco de Wit tuomittiin sakkoihin Tampereella viime toukokuussa pidetyn mielenosoituksen yhteydessä tapahtuneesta välikohtauksesta poliisin kanssa.

Suuremmat rangaistukset saivat kuitenkin miehet, jotka olivat kohdistaneet de Witiin väkivaltaa ja hävittäneet tämän omaisuutta.

De Witiä jonkinlaisella kivellä tai kokkareella viime maaliskuussa heittänyt naamioitunut henkilö tunnistettiin tämän ruumiinrakenteen ja vaatetuksen perusteella. Hän oli myös toukokuussa tallentunut videolle, jossa hän törmää de Witin, riuhtaisee tältä selfietikun ja varavirtalähteen ja heittää ne pois.

Toinen mies myönsi, että hän oli niin ikään käynyt toukokuussa de Witin kimppuun niin, että tämän kännykkä lensi maahan.

Tarttui poliisia jalasta ja meni hervottomaksi

De Wit taas tuomittiin haitanteosta virkamiehelle, kun hän ei ollut lähtenyt vapaaehtoisesti poliisin mukaan, kun hänet otettiin kiinni tapahtuneiden selvittämistä varten. De Wit oli heittäytynyt lattialle istumaan ja rimpuillut vastaan käsin ja jaloin. Hän myös tarttui poliisin jalasta kiinni vastaan haratessaan. Lopulta passiiviseksi heittäytynyt de Wit kannettiin paikalta poliisiautoon usean poliisin voimin.

De Wit tuomittiin haitanteosta virkamiehelle 25 päiväsakon rangaistukseen, mikä tämän tuloilla johti 150 euron sanktioon.

De Witiä kokkareella heittänyt ja tältä varavirtalähteen ja selfietikun riistänyt mies tuomittiin pahoinpitelystä, lievästä pahoinpitelystä ja lievästä vahingonteosta 40 päiväsakon rangaistukseen, joka tarkoitti tämän tuloissa 240 sakkoja. Hänet määrättiin myös korvaamaan de Witille kivusta ja särystä 120 euroa, selfietikusta 12 euroa ja varavirtalähteestä 30 euroa.

Toinen mies tuomittiin lievästä vahingonteosta 15 päiväsakon eli 90 euron rangaistukseen, ja korvaamaan de Witille 150 euroa korvauksena kännykästä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja