Mainos

Tuomioja: Varautumista iskuihin syytä tehostaa edelleen

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei ole yllättynyt, että al-Qaida iskee myös Euroopassa. Tuomiojan mielestä terrori-iskuihin varautumista on syytä tehostaa.

Madridin terrori-iskut osoittavat ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä, että varautumista tällaisten tapausten estämiseksi pitää tehostaa myös Euroopassa.

Tuomioja sanoi SDP:n puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä Lahdessa, että varautuminen Euroopassakin alkoi aivan uudella tasolla New Yorkin iskujen jälkeen eikä missään vaiheessa ole syntynyt sellaista harhakäsitystä, että uhka olisi voitettu. Terrorihyökkäysten suunnittelusta on Tuomiojan mukaan ollut viitteitä eri maissa ja valitettavasti voi odottaa, että hyökkäykset eivät ole päättyneet.

Jos Madridin iskujen tekijäksi varmistuu al-Qaida, on epäilty, että uhanalaisia olisivat erityisesti muutkin Yhdysvaltoja Irakin sodassa tukeneet eurooppalaiset maat.

Tuomioja korosti, että hyökkäykset ovat mahdollisia missä tahansa eivätkä ne tulevaisuudessa ole välttämättä mitenkään riippuvaisia Irakin sodasta.

Al-Qaida on iskenyt esimerkiksi eräissä Afrikan kehitysmaissa, joilla ei ollut mitään osuutta Irakin sotaan. Terroristeja voivat houkutella esimerkiksi eri maissa olevat toisten maiden edustustot.

(MTV3-STT)

SDP:n puoluevaltuusto hyväksyi uuden turvallisuuspoliittisen linjauksen, jossa Nato-ovi jätetään entistä selkeämmin raolleen.
(Seitsemän uutiset 14.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.