Mainos

Tuomioja MTV:lle: Suomettumispuheet ikävä tapa lähteä hallituksesta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on tuohtunut ympäristöministerin ja vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön puheista. Niinistön mielestä suomettumisen peikko vaanii jälleen nurkan takana, ja ydinvoimapäätöksiä tehdään Venäjää varoen.

Ville Niinistö sanoi Financial Times -lehdelle pitävänsä Fennovoiman luvan hyväksymistä merkkinä Suomen ulkopolitiikan suomettumisesta. Hänen mukaansa Suomen ulkopolitiikkaa eivät enää ohjaa omat arvot, vaan varovainen tahto toimia kuten Venäjä haluaa.

– Jos niin on, Niinistö on ollut tekemässä näin. Meillä ei ole hallituksessa ollut mitään ulkopoliittisia erimielisyyksiä toimintalinjassamme Ukrainan ja Venäjän suhteen. Tänän tällainen aika ikävä tapa lähteä hallituksesta.

Tuomioja sanoo MTV Uutisten haastattelussa itse äänestävänsä ydinvoimaesitystä vastaan Fennovoiman osalta, kuten aina ennenkin. Hänen mukaansa asiassa ei ole kysymys omistuspohjasta.

– Mielestäni tällainen väite ei ole todellakaan asiallinen.

Tuomioja ei usko ministeri Niinistön aiheuttaneen hallaa Suomelle.

– Tämä on vähän tällainen suomalainen herkkyys. Kuvitellaan että jokaista lausuntoa luetaan tarkkaan ja käytetään ja muodostetaan mielipiteitä sen perusteella. Uskon, että Suomen tilanne on hyvinkin niiden tiedossa, jotka joutuvat siihen ottamaan kantaa ja sitä arvioimaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.