Mainos

Tuomioja: Hallituspuolueessa järjestäytynyt rasistinen siipi

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) ottaa kantaa perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen Facebook-kirjoitteluun. Tuomiojan mielestä perussuomalaisten koko puolueen linja riippuu nyt siitä, kuinka he käsittelevät Immosen kirjoitukset.

Tuomioja penää ensialkuun sitä, että ulkoministeri ja perussuomalaisten puoluejohtaja Timo Soini astuisi julkisuuteen ja kertoisi, kuinka Immosen asiaa nyt käsitellään.

– Kun hallituspuolueen kansanedustaja esittää tällaisia näkemyksiä, niin ne noteerataan ulkomailla. Vaikka puoluejohtaja Soini ei haluaisi puuttua asiaan, niin ulkoministeri Soini joutuu kyllä vastaamaan, edustaako tämä Suomen näkemyksiä ja onko Suomi sulkeutumassa, Tuomioja luettelee.

Reagointi määrittää puolueen linjan

Immosen saama tuki muun muassa europarlamentaarikko Jussi Halla-aholta kertoo Tuomiojan mukaan siitä, että hallituspuolueeseen on pesiytynyt ääriaineksia.

– Siellä on sellainen järjestäytynyt siipi, jota ei ole kohtuutonta nimittää äärioikeistolaiseksi tai suorastaan rasistiseksi ja se on nyt puoluejohdon ja puolueen asia millaisen leiman se haluaa itselleen hankkia.

Esiintynyt natsimielisten kanssa

Ensiarvoisen tärkeää on tehdä selväksi, ettei Suomen hallitus ajattele, kuten Immonen ajattelee, sanoo Tuomioja. Asiaa ei helpota se, että aiemmin kesäkuussa Immonen kohahdutti julkaisemalla kuvan, jossa hän esiintyy yhdessä kansallissosialisteiksi tunnustautuneiden Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa.

– Asianomainen henkilö on esiintynyt selvästi avoimesti natsimielisten henkilöiden kanssa. En itse väitä, onko Immonen natsi vai ei, mutta se on sellainen herkkä asia muualla Euroopassa, että sen kanssa ei pidä leikitellä tai eikä sellaista leikittelyä suvaita, Tuomioja sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.