Tutkija: Perussuomalaisten Immonen saa ennen pitkää potkut

Turun yliopiston erikoistutkijan Erkka Railon mukaan näyttää siltä, että perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen haluaa tahallaan provosoida puheenjohtaja Timo Soinia ottamaan kantaa monikulttuurisuuteen. 

Kysymys on perussuomalaisille herkkä, sillä maahanmuuttokriittinen puolue on mukana hallituksessa, jonka ohjelma korostaa Suomen avoimuutta, kansainvälisyyttä ja kielellistä ja kulttuurillista rikkautta.  

Railon mukaan Soinin kompromisseihin valmis linja kismittää tiukan linjan maahanmuuttokriitikkona esiintynyttä Immosta ja hän haluaa saada Soinin "valitsemaan puolensa".  

-Veikkaukseni on, että Immonen tulee ennemmin tai myöhemmin provosoimaan sellaisen riidan, että hänet täytyy erottaa eduskuntaryhmästä, Railo sanoo.  

Railon mukaan Immosen erottamiskynnystä alentaa se, että hän joutui aiemmin kesällä eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon puhutteluun esiinnyttyään valokuvissa kansallissosialistien kanssa.  

Railon mukaan ulkoministeri Soini haluaa varjella puolueensa salonkikelpoisuutta jo senkin takia, että Suomen hallitukseen nousseen populistipuolueen edesottamuksia seurataan tarkasti myös ulkomailla.  

Lue myös:

    Uusimmat