Tuomarin raportti paljastaa tuoreimman rasismisyytöksen törkeät yksityiskohdat – katso videolta, kuinka La Liga -ottelussa roihahti

Valenciaa uhkasi luovutustappio jalkapallon La Ligassa sunnuntaina, kun joukkue asteli pukusuojaan väitetyn rasismitapauksen jälkeen kesken ottelun.

Cadizin ja Valencian välinen ottelu keskeytyi 29. minuutilla, kun vierasjoukkue Valencian pelaajat astelivat pukusuojaan. Mielenilmaisun taustalla oli ranskalaispelaaja Mouctar Diakhabyn syytökset Cadizin puolustajaa Juan Calaa kohtaan

Diakhabyn mukaan Cala käytti hänestä rasistista ilmausta kaksikon välienselvittelyssä.

Katso Diakhabyn ja Calan välienselvittely sekä Valencian mielenilmaus pääkuvan videolta.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun La Liga -ottelu on keskeytynyt rasismisyytöksen takia.

Ottelu jatkui 25 minuuttia kestäneen tauon jälkeen, mutta Diakhaby jäi syrjään. Valencian pelaaja Jose Gaya selvitti tapahtumia espanjalaiselle Movistarille.

– Diakhaby sanoi kuulleensa rasistisen solvauksen, joten poistumme kentältä. Meille sanottiin, että meidän on jatkettava peliä, sillä muuten menettäisimme jaossa olleet kolme pistettä ja meiltä otettaisiin ehkä pois myös muita pisteitä, Gaya kommentoi.

– Diakhaby pyysi meitä jatkamaan ottelua. Emme olisi muussa tapauksessa tehneet niin. Hän sanoi, ettei hän ole oikeassa mielentilassa jatkaakseen. Hän oli järkyttynyt.

Gaya totesi kuulleensa Calan käyttämän ilmaisun Diakhabysta, mutta sanoi, "ettei toista niin rumaa solvausta".

Erotuomari David Medie Jimenez selvittää raportissaan, että Diakhabyn mukaan Cala oli solvannut häntä "paskaiseksi n********i".

Valencia totesi tiedotteessaan, että Diakhabysta "tuli taas yksi rasismin uhri jalkapallossa".

– Tämä on surullinen päivä lajillemme. Emme menettäneet vain otteluvoittoa tänään, menetimme jalkapallon sisäisen kunnioituksen ja hengen, Valencia linjasi.

Cadizin valmentaja Alvaro Cervera vaihtoi Calan kentältä 45 peliminuutin jälkeen. Cervera sanoi tehneensä vaihdon Calan aiemmin saaman varoituksen takia ja totesi uskovansa tapahtumat kieltänyttä pelaajaansa. Cadiz teroitti tiedotteessaan rasisminvastaisia arvojaan ja ilmoitti uskovansa myös Calan toimivan näiden mukaisesti.

Ottelu oli keskeytystilanteessa lukemissa 1-1. Cadiz voitti lopulta 2-1, kun Marcos Mauro osui 88. minuutilla. Mauro tuli kentälle vaihdossa Calaan.

Kamara-tapauksesta kaksi viikkoa

Edellisestä paljon huomiota herättäneestä jalkapallon rasismisyytöksestä on aikaa reilut kaksi viikkoa. Tuolloin Rangersin suomalaispelaaja Glen Kamara syytti Slavia Prahan topparia Ondrej Kudelaa rasistisesta herjauksesta Eurooppa-liigan ottelussa.

Tilanne sai alkunsa, kun Kudela kuiski jotain Kamaran korvaan, minkä seurauksena suomalaispelaaja raivostui.

Kamara kertoi näkemyksensä tilanteesta, mutta Kudela ja Slavia Praha ovat kieltäneet syytökset.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on kertonut tutkivansa tilanteen, mutta päätöstä ei ole ainakaan vielä kuulunut.

Alla video Kamaran ja Kudelan välisestä selkkauksesta.

Lähteet: Reuters, as.com