Tuomarifarssi EM-kisoissa? Puheet sopupelistä nousivat esille

Romania eteni lohkovoittajana jatkoon jalkapallon miesten EM-kisoissa kohauttaneiden vaiheiden jälkeen. Erityisesti huomiota herätti Romanian saama rangaistuspotku, josta se onnistui viimeistelemään 1-1-tasoituksen Slovakiaa vastaan.

Romania olisi jäänyt lohkon viimeiseksi, mikäli se olisi hävinnyt Slovakialle. Slovakia meni ottelussa johtoon 24. minuutilla Ondrej Dudan osumalla. Kauaa ei tarvinnut tasoitusta odottaa, sillä reilua kymmentä minuuttia myöhemmin Romanialle myönnettiin rangaistuspotku.

Ianis Hagi lähti haastamaan boksin ulkopuolelta ja sai pienen osuman David Hanckon jalasta. Hagi lähti kaatumaan osuman seurauksena ja samalla pelaajien jalat kopsahtivat yhteen boksin sisäpuolella. Tilannetta tarkasteltiin VAR:ilta ja lopulta tuomiona oli pilkku. Razvan Marin viimeisteli varmasti tasoituksen.

Sosiaalinen media täyttyi ihmetyksestä, että miten tilanteesta voidaan tuomita pilkku varsinaisen kontaktin tultua boksin ulkopuolella. Sen sisäpuolella sattunut kontakti ei ollut monien mielestä rikkeen arvoinen teko. 

– Mielestäni todella heppoinen pilkku. Kenties pienen pieni kontakti boksissa, minkä Hagi myy hypyllään isosti ja tuomarit päättivät lopulta ostaa sen. Iso päätös ja isot seuraukset myös muiden joukkueiden jatkon kannalta. Itse pilkku olikin sitten maailmanluokkaa, MTV Urheilun asiantuntija Mika Väyrynen analysoi tilannetta. 

Jo ennen ottelua Romanian entinen maajoukkuepelaaja Danut Lupu syytti maataan tasapelin järjestämisestä Slovakia-ottelussa. Sillä ne varmistivat molemmille jatkopaikat EM-turnauksessa. Asia nostettiin esille myös sosiaalisen median keskusteluissa.

Romanian nousulla tasapeliin oli valtava merkitys. Sillä se eteni lohkovoittajana jatkoon ja Ukrainan kohtalona oli jäädä Belgian kanssa pelatun 0-0-tasapelin myötä neljällä pisteellä lohkon viimeiseksi. Kaikki joukkueet päätyivät tasapisteisiin, mutta jatkopaikat menivät Romanian lisäksi Belgialle ja Slovakialle. 

Slovakialle voitto kuitenkin olisi ollut tärkeässä asemassa. Lohkovoittajana se olisi saanut vastaansa joko Slovenian tai Hollannin. Nyt se pelaa Englantia tai Espanjaa vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat