Mainos

Tuomari: McVeigh'n teloitusta ei lykätä

Oklahoman pommi-iskua käsittelevä liittovaltion tuomari on ilmoittanut, ettei iskusta tuomitun Timothy McVeigh'n teloitusta lykätä. Tuomarin mukaan esiin tulleet uudet todisteet eivät muuta sitä tosiasiaa, että McVeigh on syyllinen tuhoisan pommin asettamiseen.

Timothy McVeigh

Tuomari Richard Matsch kuitenkin sanoi, että on järkyttävää, että osa todisteista oli pimitetty aina viime kuuhun asti. Hänen mukaansa valamiehistön aiempi päätös pysyy kuitenkin voimassa. -En näe mitään hyvää syytä teloituksen lykkäämiseen. Mitä tahansa ajan myötä paljastuukaan muiden epäiltyjen osalta, se ei muuta sitä tosiasiaa, että Timothy McVeigh toimi kuoleman ja tuhon välineenä, Matsch sanoi.

McVeigh'n asianajajat ilmoittivat oitis valittavansa päätöksestä. Asianajajat olivat hakeneet lykkäystä teloitukselle vedoten siihen, että liittovaltion poliisi FBI oli suostunut vasta pitkän viivyttelyn jälkeen luovuttamaan yli 4000 sivua todistusaineistoa oikeudelle. McVeigh'n teloitus on määrä panna täytäntöön ensi maanantaina. McVeigh tuomittiin vuonna 1997 kuolemaan osallisuudestaan Oklahoman pommi-iskuun. McVeigh'n katsottiin asettaneen pommin, joka räjähtäessään surmasi 168 ihmistä ja haavoitti yli 500:aa muuta oklahomalaisessa virastorakennuksessa 19. huhtikuuta 1995.

(STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.