Tuoksulahja pakataan romanttiseen pussukkaan

Kotoa löytyvistä tarvikkeista koottu lahja antaa antajalleenkin paremman mielen kuin tavaratalon ystävänpäiväkrääsästöstä hankittu. Tuoksuvaan lahjaan tarvitaan toki se tuoksu, joka näihin pusseihin tulvii laventelista. Kun tuoksurouhe on ostettu, loppu on ompelua ja rusettien solmimista, mukavaa iltapuhdetta talvi-illan ratoksi.

Tuoksupussilla voi lisätä hyvää tuoksua tai hälventää epämieluisia tuoksuja vessassa, kylpyhuoneessa, vaatehuoneessa, autossa, liinavaatekaapissa ja miksei vaikka autotallissa.

Paperisia tuoksurouhepusseja on kaupoissa joka nenää varten: on kieloa, papaijaa, ruusua, laventelia, myskiä ja vaniljaa. Päästä sisäinen romantikkosi kaapista ulos yhdessä pitsien ja kukkakuviollisten kankaiden kanssa ja sommittele aineksista suloiset tuoksupussit.

Tuoksupussin materiaaliksi sopii ohut puuvilla, sillä ilmava kangas päästää tuoksua ilmoille juuri sopivasti. Materiaalina voi käyttää vanhaa pussilakanaa tai kirpputorikankaita. Varsinkin kuluneet keittiöpyyhkeet tai lasten pienet tyynyliinat ovat käyttökelpoisia kirppislöytöjä. Kaikki pehmoiseksi käytetyt ja hyvin pestyt kankaat voi hyödyntää tuoksupussien ompeluun.

Kankaista leikattiin noin 10x13 cm palat, jotka ommeltiin pussukaksi. Kuvien pussukoissa hyödynnettiin jo valmiiksi päärmättyjä tyynyliinojen suuaukkoja ja ommeltuja saumoja, joten ommeltavaksi jäi vain toinen sivu ja alasauma. Saumat varmistettiin vielä siksakilla, etteivät laventelimuruset pääse karkaamaan pussista.

Pusseja täytettiin vanhalla pitsiverholla ja pumpulilla pulleammiksi ja täytteen päälle lusikoitiin pari ruokalusikallista laventelirouhetta. Yhdestä kirjekuoren kokoisesta paperipussista riittää rouhetta noin kahdeksaan tuoksupussiin. Tuoksurouhetta sisältäviä paperipusseja saa tavarataloista, yksi laventelipussi maksaa muutaman euron. Hajuherkille laventelipussin avaaminen aiheuttaa herkästi aivastuksen mutta varothan aivastamasta suoraan pussiin.

Tuoksupussien suut sidottiin tiukasti kiinni pitsillä tai kanttinauhalla. Osaan pusseista sidottiin molempia, kun pitsi ommeltiin kanttinauhaan kiinni sitä koristamaan. Sitomiseen voi käyttää esimerkiksi paitojen olkapäistä leikattuja satiininauhoja, joita säästäväisimmät meistä keräilevät.

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja