"Tuntui siltä, että kuulumme yhteen" – suomalaisparin salamarakkaus johti avioliittoon

Soili tapasi Jukan. Rakkaustarina alkoi kuin salama kirkkaalta taivaalta. 

– Kyllähän suurin osa läheisistämme epäili suhteemme kestävyyttä. Jukkahan jätti perheensä, myi yrityksensä ja muutti luokseni Pohjois-Suomeen ilman tietoakaan työpaikasta, Soili, 54, kertoo.

Soilin ja Jukan rakkaustarina alkoi kuin salama kirkkaalta taivaalta vuonna 2001 rovaniemeläisessä ravintolassa.

Oli Soilin syntymäpäivä.

– Jukka, joka silloin asui ja toimi yrittäjänä Klaukkalassa, oli mukana Tunturirallissa, ja sinä iltana kyseisessä ravintolassa oli rallitanssit.  Silloin en edes tiennyt moista rallia olevankaan. Ja ensimmäistä kertaa lähdin yksin ravintolaan, Soili muistelee.

Jukka haki tanssimaan, ja tanssin jälkeen jäi pöytään. Illalla hän lähti saattelemaan Soilia kotiin.

– Saateltuaan minut hän jäi sitten myös kotiini yöksi, ja lähti aamulla takasin Etelä-Suomeen. Jo matkalta Jukka ehti soitella minulle muutaman kerran, sittemmin soitteli päivittäin, Soili kertoo.

– Tapasimme kerran kuukaudessa viikonloppuisin helmi-kesäkuussa ja heinäkuussa Jukka jo myi yrityksensä ja elokuussa muutti Rovaniemelle. Syys-lokakuun vaihteessa ostimme yhteisen omakotitalon. 

Ei koskaan enää naimisiin?

Kun kaksikko tapasi, Jukan avioliitto oli kariutumassa ja Soili olin juuri muuttanut pois entisen aviomiehensä luota.

– Molemmat siis olimme tahoillamme naimisissa, mutta jotenkin se vain heti tuntui oikealta, Soili sanoo.

Vaikka yhteen muuttaminen tapahtui muutaman tapaamiskerran jälkeen ja talokin ostettiin melkein heti, kumpikin vannoi, ettei mene enää naimisiin. Hääkelloja saatiinkin odottaa aina vuoteen 2007 saakka. Salamarakkaus ei ole osoittautunut virheeksi.

– Negatiivisia yllätyksiä ei ole tullut. Mutta positiivisia kylläkin, esimerkiksi yhteisiä harrastuksia, elämänarvoja ja mielenkiinnonkohteita löytyi, joista aluksi ei tiedetty tai osattu toivoakkaan, Soili kuvaa.

– Se vain tuntui heti siltä, että me kuulumme yhteen. Sen oikean lähellä ja kanssa on hyvä ja helppo olla.

Soili ei tuntenut salamarakkauttaan kohtaan epäilyksiä. Järki ei käskenyt olla järkevä, hidastaa tai puntaroida, kannattaako.

– Kannattaa uskaltaa luottaa tunteisiinsa ja nauttia rakastamisesta ja rakastettuna olemisesta. Jo alusta alkaen kannattaa muistaa ilmaista sanoin ja teoin rakkautensa, ja uskaltaa puhua myös negatiiviset asiat yhdessä.

Lue myös:

    Uusimmat