Tunteet kuumenivat senaatissa – Trumpin virkasyytteiden käsittely alkamaisillaan, republikaaneja syytetty Trumpin jälkien peittelystä: "Demokraatit ovat raivoissaan"

2:06
Kirjeevaihtajamme Mari Karppinen kommentoi tilannetta MTV Uutisissa.

Yhdysvaltain senaatissa alkaa pian presidentti Donald Trumpin virkasyytteiden käsittely. Trumpia syytetään vallan väärinkäytöstä ja kongressin työn estämisestä.

Oikeudenkäynnin alku on ollut riitaisa, sillä demokraatit haluavat kuulla oikeudenkäynnissä uusia todistajia ja tuoda esiin todistusaineistoa, mutta republikaanien johto vastustaa tätä.

Kirjeenvaihtajamme Mari Karppinen seuraa tilannetta Yhdysvalloissa.

– Riidat varmasti jatkuvat – ainakin tunteet ovat käyneet hyvin kuumana, Karppinen totesi Seitsemän uutisissa suorassa lähetyksessä.

Ensi töiksi senaatissa on tarkoitus äänestää oikeudenkäynnin raameista eli säännöistä.

– Ne on kirjoittanut senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell. Hänen näkemyksensä ja toiveensa tästä oikeudenkäynnistä ovat hyvin erilaisia kuin demokraateilla. McConnell haluaa oikeudenkäynnistä mahdollisimman nopean – kuten myös Valkoinen talo ja Trump.

Myös todistusaineistojen puolesta oikeudenkäynnistä toivotaan republikaanien riveistä mahdollisimman kevyttä. Demokraatit syyttelevät republikaanijohtoa presidentti Donald Trumpin suojelusta ja jälkien peittelystä.

– McConnell ei halua sallia kaikkia olemassa olevaa todistusaineistoa oikeudenkäynnin kirjoihin. Voitte kuvitella, kuinka raivoissaan demokraatit tästä ovat, Karppinen kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja