Tunnetun miesmallin paljastukset: Meitä syrjitään naisvaltaisella alalla

Maailman kovatuloisin miesmalli on brittiläinen David Gandy, joka on saanut paiskia töitä saavuttaakseen menestyksen. Tämä mies toivoo David Beckhamin kaltaisen tähtien pysyvän poissa miesmallien reviiriltä, eikä tule toimeen maailman parhaiten ansaitsevan mallin, Gisele Bündchenin kanssa.

Maailman tunnetuimpiin ja kovatuloisimpiin malleihin lukeutuva mies, brittiläinen David Gandy, 32, on luultavasti ainoa kaksilahkeinen muotimaailman tähti, jota voidaan kutsua monen naisen tavoin tittelillä huippumalli. Hän on ollut murtamassa androgyynien miesmallien valtaa ja tuonut uudestaan muotikuviin seksikkään ja lihaksikkaan miesvartalon mallin.

– Olin vuosia katalogimalli, koska olin liian suuri suurimpaan osaan vaatteista, enkä halunnut laihduttaa, sillä fysiikkani ei yksinkertaisesti taipunut siihen. Vaikka olisin tehnyt mitä, en olisi mahtunut esimerkiksi Diorin uskomattoman pieniin housuihin, Gandy kertoo Daily Mailin haastattelussa.

Mallimaailma ei ole miehelle helppo

Naisten hallitsemassa mallimaailmassa menestyminen ei ole ollut miehelle helppoa.

– En aloittanut uraani David Gandyna. Ensimmäisen läpilyöneen D&G-tuoksun mainokseni jälkeen minut tunnettiin "sinä valkohousuisena miehenä". Mallitoimistooni soitettiin ja kysyttiin "sitä valkohousuista miestä". Tämän jälkeen ihmiset alkoivat vasta yhdistää nimeni ulkonäkööni, mies nauraa.

Juuri tuo mainos, jossa Gandy poseeraa yläosattomissa valkoiset pienet alushousut päällään, teki hänestä kansainvälisen menestystarinan. Nykyään hän tienaa noin 500 000 puntaa (likemmäs 620 000 euroa) vuodessa. Silti naishuippumallit tienaavat parhaimmillaan noin 15 miljoonaa puntaa, eli moninkertaisesti miestä enemmän.

– Miksi naisille maksetaan moninkertaisesti enemmän kuin miehille mainoksista, joissa he molemmat esiintyvät? Se on fakta, että tällä alalla naiset tienaavat enemmän kuin miehet. Kun naishuippumallit lentävät ensimmäisessä luokassa, miehet matkustavat turistien joukossa, hän toteaa.

– Arvostan kyllä naismalleja. He luottavat talousgurujensa apuun, managereihinsa ja agentteihinsa ja paiskivat niska limassa töitä pitääkseen itsensä fyysisesti hyvässä kunnossa ja brändätäkseen itsensä. Malliala on kuitenkin aina ollut naisten hallitsema.

– Toivon, että David Beckham, Jude Law ja Brad Pitt pysyisivät päivätöissään,. Jo nykyisellään miesmalleilla on vaikeaa, joten antakaa meille mahdollisuus! Gandy vetoaa viitaten esimerkiksi jalkapallotähti Beckhamin Armani-mainoksiin, joiden myöntää olleen menestys.

Puhelahjat merkitsevät ulkonäköä enemmän

– Minulle on onnekseni luotu sellainen vartalo, joka mahdollistaa mallina työskentelemisen. Se on syy siihen, miksi työskentelen alalla, mutta ei tee minusta ketään muuta parempaa, hitusen yli 190-senttinen, sinisilmäinen mies järkeilee haastattelussa.

– Rehellisesti en edes koe olevani niin komea. Olen kasvanut olemaan sinut ulkonäköni suhteen, mutta koulussa en ollut se luokan komistus, joka sai kaikki tytöt. Sain ensimmäisen tyttöystäväni vasta melko myöhään, 21-vuotiaana. Olin yksinäinen susi ja näin peilikuvassani vain suuren nenän ja hieman pullukan vartalon, lisäksi olin naurettavan ujo tyttöjen seurassa, Gandy jatkaa.

Yliopistossa hän kertoo ihailleensa miestä, joka pystyi puhumaan kenelle tahansa, ja olevansa edelleen sitä mieltä, että naisten saamisessa hyvät puhelahjat merkitsevät enemmän kuin ulkonäkö.

Kukaan ei ole toista parempi

Myös miesmalli kertoo törmänneensä muotiympyröiden draamaan, johon moni naismalli on ottanut osaa.

– En tule toimeen Giselen (Bündchen) kanssa. Emme ole asioista samaa mieltä, riitelemme, emmekä nauti toistemme kanssa työskentelemisestä, mutta kuten sanoin, olemme etuoikeutettuja toimimaan alallamme. Mallina työskentelemisessä ei kuitenkaan ole kyse aivokirurgiasta, emmekä pelasta elämiä, kolme mainoskampanjaa maailman parhaiten tienaavan naishuippumallin kanssa kuvannut mies kertoo.

– En tule toimeen kenenkään kanssa, joka ottaa työnsä itsestäänselvyytenä tai ajattelee olevansa muita parempi. Minun neuvoni nuorille malleille on hyvin yksinkertainen: älä lankea itsesi lumoihin!

Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla.


MTV3 Helmi

Kuvat: Getty Images

Lähde:Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja