Tunnettu näyttelijätär vierailee Muodin huipulle -ensimmäisen kauden tuomarina

Torstain jaksossa Muodin huipulle -suunnittelijat matkaavat luovuutensa lähteille. Kilpailijoiden taidonnäytteitä catwalkilla arvioi kenkäsuunnittelija Aki Choklat sekä upea näyttelijätär Merja Larivaara.

Muodin huipulle 2009 -suunnittelijoiden on aika siirtää kankaat ja vaatteet hetkeksi taka-alalle ja purkaa inspiraatiotaan taiteilijan johdolla. Omia maalauksia käytetään lähtökohtana asulle, josta täytyy löytyä jotain maskuliinista ja jotain feminiinistä.

Sydän jää -sarjasta tunnettu näyttelijä Merja Larivaara paljastaa odottavansa mielenkiinnolla suunnittelijoiden luomuksia. Tuomarin pestiin nainen suuntaa avoimin mielin.

– Tulen varmasti yllättymään niin hyvässä kuin pahassakin. Lavalla nähdään varmasti jotain todella paholaismaista ja raflaavaa, Larivaara pohtii.

Merja Larivaara: En ole hirviötuomari

Tuomarikokemusta Larivaara on kerännyt muutamista harmonikkakisoista. Ennakko-odotuksia näyttelijätär ei aio asettaa, mutta millainen tuomari hän aikoo olla?

– Ottaen huomioon ikäni, elämäntilanteeni ja oman työni, niin olen varmasti sen mukainen tuomari. Tuskin mikään hirviö, Larivaara hymyilee.

Arvostettu kenkäsuunnittelija Aki Choklat pitää suunnittelijoille annettua tehtävää varsin vaikeana.

– Värin tulkitseminen on haastavaa, varsinkin kun se aloitetaan valkoiselta kankaalta. Toivon suunnittelijoiden oppineen tämän tehtävän myötä jotain myös värien käytöstä, mies mainitsee.

Kuka suunnittelija poikkeaa muista?

Vierailevat tuomarit saivat ennakkoon vilkaista suunnittelijoiden taideteoksia, ennen kun mallit astelevat muotiluomukset yllään catwalkille.

– Maalauksissa on paljon persoonallisuuksia. Yhden suunnittelijan ajattelutapa on aivan erilainen kuin muiden. Mielenkiintoista nähdä, eroaako hänen tulkintansa myös catwalkilla. Sitä odotan eniten.

Työnsä puolesta opiskelijoiden muotiluomuksia arvosteleva Choklat uskoo olevansa melko neutraali tuomari.

– En halua tuoda omaa makuani mihinkään arvosteluun. Aion kiinnittää huomiota tuotteen luovuuteen, kaupallisuuteen ja innovatiivisuuteen, tuomari luettelee.

Muodin huipulle 1. kausi AVAlla uusintana keskiviikkoisin ja torstaisin kello 20.

Muodin huipulle uusi kausi alkaa MTV3-kanavalla 22. helmikuuta kello 20.

Teksti ja kuvat: Sanna Jokinen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja