Mainos

Tunnettu kapellimestari: Tämän vuoksi otin poliisiin yhteyttä Ulvila-tallenteesta

MTV Uutiset tavoitti tunnetun kapellimestarin, joka on yksi poliisin kokoaman uuden Ulvila-lisätutkinnan asiantuntijoista.

Eläkkeellä oleva mies on tehnyt pitkän uran musiikkialalla ja on julkisuudessa tunnettu. Hän on myös opettanut musiikin teoriaa.

Hän myöntää ottaneensa oma-aloitteisesti poliisiin yhteyttä. Hän ei kuitenkaan halua antaa haastattelua omalla nimellään, jottei lisätutkinta henkilöityisi häneen.

– Taustalla oli isompi asiantuntijaryhmä, joka on ollut kiinnostunut tallenteesta ja sen tutkimisesta. Se, ettei tämän tyyppistä tutkimusta ole aiemmin sille tehty, on herättänyt ihmetystä. Sen vuoksi otin yhteyttä poliisiin. Se olisi kuitenkin voinut olla myös joku muu, mies kertoo MTV Uutisille.

Kapellimestari on ollut omalla alallaan aktiivinen myös eläkkeellä. Puheen- ja äänentunnistusosaaminen on Suomessa hänen mukaansa hyvin korkealaatuista.

– Minulle on ihan sama, mitä siinä (Ulvilan hätäkeskustallenteen) tutkimuksessa paljastuu. Mutta halusimme vain tuoda esiin, että tällaista tutkimusta tallenteelle ei ole tehty ja se voitaisiin nyt tehdä.

Hän ei kommentoi keskusrikospoliisin tutkimusryhmän työn tuloksia. Analyysi on vielä pahasti kesken. Syyttäjä on toimittanut korkeimmalle oikeudelle selvityksen lisätutkinnasta 3. syyskuuta.

Kapellimestarin mukaan Ulvilan hätäpuhelutallennetta analysoivassa ryhmässä on useita äänialan suomalaisia huippuammattilaisia, jotka ovat alalla kansainvälisestikin tunnettuja. Iltalehden mukaan ryhmässä on seitsemän henkilöä.

MTV Uutisille mies kertoo, että ryhmän käyttämä äänianalyysin menetelmä on ollut olemassa jo pidempään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.