Mainos

Tunnetko olosi epävarmaksi? Tee näin heti herättyäsi – muutos entiseen on melkoinen!

Tunnetko olosi epävarmaksi ja stressaantuneeksi? Istutko hartiat lysyssä päivittäin? Jo pieni muutos rutiineissasi takaa sen, että tunnet olosi huomattavasti varmemmaksi.

Ne ihmiset, jotka ovat epävarmoja itsestään tai ovat muutoin luonnostaan ujompia, ovat myös usein niitä, jotka pyrkivät viemään mahdollisimman vähän tilaa ympäriltään.

Psykologi Amy Cuddy Harvardista kertoo helpon neuvon, miten tunnet olosi huomattavasti itsevarmemmaksi ja määrätietoisemmaksi jo pienellä muutoksella. Samalla vähennät stressaantunutta oloasi. Tee muutos asentoosi!

Cuddy on puhunut aiemminkin siitä, kuinka tärkeää roolia kehonkieli oikein näyttelee muun muassa työpaikalla. Se, millaisessa asennossa olet, ei ainoastaan viesti muille omasta olemuksestasi, vaan se on myös viesti sinulle itsellesi ja aivoillesi.

Kaikki piileekin siinä, millaisessa asennossa vietät suurimman osan päivästäsi. Jos istut hartiat lysyssä, kädet tiukasti vartalosi ympärillä ja katse maata viistäen, se vaikuttaa myös omaan itsevarmuuteesi.

Amy Cuddy käyttää termiä ”power pose”, eli voimaposeeraus, jota hän suosittelee kaikille kokeiltavaksi. Yksi tällainen asento on Ihmenainen, (Wonder Woman), jossa seistään vahvasti ja leveästi, kädet lanteilla. Hänen mukaansa tällaisen asennon ottaminen vaikuttaa jo kahdessa minuutissa saaden sinut tuntemaan olosi huomattavasti itsevarmemmaksi ja itsetietoisemmaksi.

Voimanainen-asentoa hän suositteleekin eritoten naisille.

– Naiset tuppaavat useammin istumaan matalalla, kuin miehet, Cuddy kuvailee.

Psykologin mukaan miehet kantavat itseään keskivertoa ylväämmin. Muutosta asennossa alkaa tapahtua hänen mukaansa jo kouluaikoina.

Ole pitkä jo heti aamusta!

Jos tunnet olosi stressaantuneeksi, voimattomaksi ja epävarmaksi joka ikinen päivä, psykologi neuvookin harjoittelemaan voima-asentoja päivittäin – ja heti ensimmäiseksi aamulla.

Kun heräät, venyttele kunnolla vähintään minuutin ajan sängyssä ja pyri tekemään kehostasi pitkä ja iso.

Työpäivän aikana pyri istumaan suorassa ja anna käsien levätä tuolin käsinojilla mieluummin, kuin vartalosi ympärillä. Jos sinulla on korkea työpöytä, pyri seisomaan ryhdikkäästi päivän aikana. Voit myös aloittaa jo sillä, että peset hampaat aamuisin toinen käsi lanteella.

Psykologin mukaan voima-asentojen harjoittaminen jo kahden minuutin ajan nostattaa testosteronitasoja, mikä saa tuntemaan olon voimakkaaksi, rohkeaksi, riskialttiimmaksi. Se myös vähentää stressihormoneja.

Kokeile myös taukojumppaa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.