Tilastot eivät anna toivoa Jose Mourinholle Mestarien liigassa – tähtipelaaja raivosi vaihtopenkillä: ”Joukkueen peli parani”

Tottenhamin tähtipelaaja Dele Alli antoi tunteidensa näkyä jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa keskiviikkona. Tottenham hävisi kotikentällään RB Leipzigile 0–1-lukemin.

Alli raivostui manageri Jose Mourinhon otettua hänet vaihtoon ottelun 64. minuutilla.

Mourinho päätti muuttaa kenttämiehitystään Leipzigin Timo Wernerin vietyä vierasjoukkueen 0–1-johtoon ottelun 58. minuutilla. Erik Lamela ja Tanguy Ndombele korvasivat Allin ja Gedson Fernandesin.

Alli ei Mourinhon ratkaisusta pitänyt, vaan alkoi paiskoa tavaroitaan vaihtopenkillä. Kyytiä saivat niin pelikengät kuin vesipullokin, kunnes penkille valahtanut Alli hautasi kasvonsa käsiinsä.

The Sun -lehti kertoo Mourinhon suhtautuneen tyynesti Englannin maajoukkuepelaajan raivokohtaukseen.

– Luulen, että hän oli vihainen siitä, miten hän pelasi, ei minun takiani. Uskon hänen ymmärtävän, miksi otin hänet vaihtoon. Joukkueen peli parani, Mourinho ruoti pelin tauottua.

Otteluparin tilanteesta Mourinholla oli selkä näkemys. The Guardianin mukaan Mourinho jaksoi uskoa joukkueensa jatkomahdollisuuksiin.

– 1–0 on 1–0, se ei ole 10–0. Tilanne on auki. Emme olisi ensimmäinen joukkue, joka häviää kotiottelunsa 1–0 ja voittaisi vieraspelin. Miksi emme voisi tehdä sitä?

Tilastojen valossa tehtävä ei kuitenkaan tule olemaan helppo. Urheilutilastoihin erikoistuneen Opta Sportsin mukaan Mourinho on pitkällä urallaan hävinnyt Mestarien liigan pudotuspelivaiheen ensimmäisen osan kotikentällä ainoastaan kahdesti aiemmin. Molemmilla kerroilla hänen joukkueensa on pudonnut kilpailusta.

Edellinen Mourinhon joukkueen pudotuspelivaiheen ensimmäisen osaottelun kotitappio tuli hänen ollessaan Real Madridin käskijänä kaudella 2010–2011, kun joukkue hävisi välierävaiheessa Barcelonalle kotonaan 0–2. Barcelona jatkoi lopulta finaaliin yhteismaalein 3–1.

Toisen kerran Mourinhon joukkue kärsi kotitappion pudotuspelien ensimmäisessä osassa kaudella 2005–2006, kun Barcelona haki pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella 1–2-vierasvoiton Chelseasta ja eteni jatkoon yhteismaalein 3–2.

Tottenhamin ja Leipzigin toinen osaottelu pelataan Saksassa 10. maaliskuuta.

 

Lue myös:

    Uusimmat