Tumma mies on naisten suosikki

Tumma mies on naisten mieleen. Tätä mieltä ovat suomalaiset naiset. Tummassa kiehtoo vaaleaa enemmän muun muassa salaperäisyys ja villiyden vaikutelma.

Kysyimme Helmen lukijoilta, kumpi heidät sytyttää, tumma vai vaalea mies. Enemmistö kyselyyn vastanneista, 71 prosenttia, ottaisi rinnalleen tumman ja tulisen miehen. Vaaleasta viikingistä haaveili 29 prosenttia vastanneista.

Tumma mies viehättää tunnetusti suomalaisnaisten silmää. Vaaleiden miesten maassa on valttikortti olla vähän värikkäämpi. Tummaan liitetään mielikuvia miehekkyydestä ja salaperäisyydestä, kun taas vaalea on poikamainen ja viaton. Kyselyyn vastanneet kuvailivat tummaa miestä sanoilla tuhma ja salaperäinen, kun taas vaaleita kuvailtiin muun muassa luotettaviksi.

Tumma vie jalat alta

Valtaosa, 71 prosenttia, katsoo mieluummin tummaa kuin vaalea miestä kumppaninaan. Tummat miehet olivat vastaajien mielestä tulisia, salaperäisiä, tuhmia ja villejä, varsinaisia salaisten päiväunien kohteita.

– Tummat hevimiehet, pitkällä tukalla. Ah!

– Tumma vaan vie jalat alta. Vaalea antaa jotenkin mitäänsanomattoman valjun vaikutelman. Vaalea käy, jos hän on kalju, muuten...sori.

– Tummissa miehissä vain on sitä jotain. Vaaleat miehet ovat minun silmissäni väistämättäkin liian feminiinisiä ja pikkupoikamaisia. En tiedä, mistä ajatukseni siihen on syntynyt. Tummien urosten puolesta!

– Vastaisin ehkä ristiverinen, mutta mieluummin tumma kuin vaalea. Tummassa on jotakin salaperäisyyttä ja tuhmuutta.

– Tumma ja siihen ruskeat silmät vielä, miellyttää silmää enemmän kuin kaikin puolin haalea albino. Vielä jos ei olisi ns. kulttuurieroja, tumma mies olisi paras. Tällä hetkellä kyllä vaihtaisin siihen haaleaankin...

– Tumma ja tulinen on ihana, niin kuin itselläni on, ja vartalo on sopusoinnussa. Tärkeintä on myös sisäinen kauneus ja toisen ihmisen huomioon ottaminen.

– Tummissa miehissä on villiä menoa, ja siitä useimmat naiset unelmoivat.

– Varmaan sen takia, koska suurin osa täällä Pohjolassa on vaaleita, ja tummia on vähemmän. Tumma on nykymuodissa. Voihan se olla, että nämä eteläeurooppalaiset syttyvät sitten vaaleista.

– Itse vaaleana haaleana tykkään tummasta nappisilmästäni!

– Eihän kukaan pidä haaleasta tiskivedestä.

– Tummat silmät, ruskea tukka. Aivan kuten omalla kullallani on. Eipä siinä silloin ole jakoa millään "kalkkilaivan kapteeneilla".

Vaalea on nam!

Noin 29 prosenttia vastaajista haluaisi rinnalleen vaalean viikinkimiehen. Kotimaisia ja perisuomalaisia vaaleita miehiä pidettiin luotettavina kumppaneina.

– Pidän vaaleista miehistä. Joku tanskalainen komistus voisi olla ihan paras!

– Itse olen tummahiuksinen ja -silmäinen, joten minut kyllä sytyttää vaalea mies. Mikäs voisi olla isompi ilo silmälle kuin hieman päivettynyt iho ja vaalea tukka? Jos mies on tumma, sitten siinä täytyy olla jotain erityistä, että hän saa syttymään.

– Vaaleista miehistä en katsele pellavapäitä, sillä he ovat useimmiten kalvakan näköisiä tai sitten auringosta muuttuvat punakoiksi. Kullankeltaisen vaaleat, jotka ruskettuvat helposti, ovat mieleeni. Ehkä siksi, koska olen itsekin sellainen. Suomessa hyvin harva on tumma, vaan miehet ovat haaleita maantienvärisiä. Nuoret miehet ovat löytäneet väripurkit ja käyttävät mielikuvitusta. Keväällä kuulin bussissa, kuinka noin 12-vuotiaat pojat olivat menossa porukalla värjäämään hiustupsujaan. Hienoa!

– Perisuomalainen sen olla pitää! En ole ikinä tajunnut tuota mahdotonta eteläeurooppalaisten miesten ihannointia. Mitä niissä muka on? Vaalea tukka ja siniset silmät, ah, ei sen parempaa olekaan.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja