Tulosvaroitus syöksi Attendon osakekurssin rajuun luisuun – aggressiivinen laajeneminen Suomessa kostautui

Hoivayhtiö Attendon keskiviikko oli musta osakekurssin upottua parikymmentä prosenttia pakkasen puolelle kaupankäynnin sulkeuduttua Tukholman pörssissä. Yhtiö kertoi myöhään tiistaina, että sen huhti–kesäkuun tulos on huomattavasti aiemmin arvioitua heikompi.

Yhtiön osakkeen arvo laski keskiviikon aikana 40 kruunun tuntumaan eli selvästi alle neljän euron. Tiistaina pörssin sulkeutuessa osakkeen arvo oli vielä yli 50 kruunua eli yli 4,5 euroa.

Yhtiön mukaan toisen vuosineljänneksen heikko tulos johtuu pääasiassa siitä, että uusien asukaspaikkojen myynti on kehittynyt Suomessa odotettua heikommin. Attendo arvioi koko konsernin liikevoitoksi ilman kertaeriä huhti–kesäkuussa noin 120 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 11 miljoonaa euroa.

"Kasvustrategiamme Suomessa on ollut liian aggressiivinen"

Attendo myöntää, että sen kasvustrategia Suomessa on ollut liian aggressiivinen. Viimeisen vuosikymmenen aikana Attendo on perustanut yli 10 000 uutta asukaspaikkaa Suomessa.

– On suuri pettymys, että meidän on uudelleen säädettävä ennusteitamme. On selvää, että kasvustrategiamme Suomessa on ollut liian aggressiivinen, sanoo Attendon toimitusjohtaja Martin Tiveus myöhään tiistaina julkistetussa pörssitiedotteessa.

Asukaspaikkojen odotettua heikompi myynti on johtanut tyhjien asukaspaikkojen määrän kasvuun. Yhtiö kertoo, että sillä on ollut vaikeuksia rekrytoida henkilöstöä uusiin yksiköihin.

Attendo on ollut ryöpytyksen kohteena vanhustenhoidossa paljastuneiden puutteiden jälkeen. Viranomaiset ovat puuttuneet Attendon hoivakotien toimintaan eri puolilla maata.

Yhtiö antoi tulosvaroituksen myös maaliskuun lopulla, kun se kertoi panostavansa Suomessa toimivien hoivakotien hoidon laadun parantamiseen, mikä painaa yhtiön kannattavuutta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja