Pähkähullu häirikkö sekoili F1-kisassa, Mika Häkkinen murjaisi: "Pitää laittaa joku rohkea suomalainen sinne"

Saksan GP vuonna 2000 sai dramaattisen käänteen täysin F1-piirien ulkopuolisen tahon takia. Pähkähullun häirikön tempaus vaikeutti huomattavasti Mika Häkkisen kisaa. Lopulta iltapäivä päättyi kyyneliin.

Saksan Hockenheimilla ajettu kisa sai hurjan käänteen jo heti ensimmäisessä mutkassa. Ferrarillaan paalulta kisaan lähtenyt Michael Schumacher osui Renaultin Giancarlo Fisichellan kanssa yhteen. Molempien kilpailu päättyi samaan syssyyn.

Tämän jälkeen McLarenin kaksikko Mika Häkkinen ja David Coulthard menivät menojaan.

Juttu jatkuu kuvan alla.

– Saksan GP:n kulku muuttui dramaattisesti, kun kisaa oli ajettu 25 kierrosta, Tulosruudun ankkuri Kari Tyni kertasi.

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tuolloin radalle juoksi sadetakkinen mies, joka aiheutti hurjia vaaratilanteita. Radalle juossut ranskalaismies oli saanut potkut Mercedeksen Le Mansin tehtaalta. Tempauksellaan hän halusi protestoida päätöstä vastaan.

Häirikön tempaus toi radalle turva-auton, minkä myötä McLaren-kuljettajien pitkä etumatka kuihtui olemattomiin. McLarenin tuolloinen tallipäällikkö Ron Dennis totesi, että häirikön tempaus maksoi tallille voiton.

Häkkinen oli lopulta maalissa toinen.

– En nähnyt häntä. Sain vain radiosta tiedon, että joku juoksee radalla. Ihme, että sillä oli sadetakki päällään. Englannissa kun ne juoksentelevat krikettikilpailussa, ne ovat alasti, Häkkinen murjaisi tuolloin MTV3:lle.

– Sen olisi varmaan nähnyt! Onneksi ei.

Häirikkö poistettiin lopulta radalta.

– Pitää miettiä seuraaviin kisoihin, että laitetaan joku rohkea suomalainen juoksemaan sinne, aina kun sitä tarvitaan, Häkkinen murjaisi hurjan ideansa, kieli poskella.

Kisassa 15. lähtöruudusta upeasti viidenneksi noussut Sauberin Mika Salo oli hämillään tapahtuneesta.

– Luulin, että joku oli keräämässä auton kappaleita ruohikolta. Aamulla joku keräili niitä ja hänellä oli samanlainen valkoinen takki päällään. Kyllä mää vähän nostin jalkaa kaasulta, mutta oli mulla silti 340 km/h lasissa, Salo tokaisi.

Itse kisan voittoon ajoi Ferrarin Rubens Barrichello, jolle ykkössija oli hänen F1-uransa ensimmäinen. Barrichello lähti kisaan vasta ruudusta 18. Brassikuski teki nopeasti nousua kohti kärkeä ja GP:n lopulla hänen rohkea päätöksensä tuotti tulosta. Barrichello päätti jatkaa radalla kuivan kelin renkailla, vaikka Hockenheimin rata-aluetta piiskasi sadekuuro.

Riskitaktiikka kannatti, ja hän onnistui nousemaan muun muassa Häkkisen edelle.

28-vuotias Barrichello ehti ajaa 123 F1-osakilpailua ennen ensimmäistä voittoaan. Iltapäivä päättyikin Barrichellon kyyneliin palkintopallin keskimmäisellä korokkeella.

Video dramaattisesta Saksan GP:stä näkyy jutun yläreunasta.