Tulos tai ulos – lakkojatkoja punnitseva SAK:n johto tapaa työministeri Satosen

SAK kertoo neuvotteluistaan työministerin kanssa 34:55
Video: SAK kertoo neuvotteluistaan työministerin kanssa

SAK on kutsunut iltapäivällä koolle tiedotustilaisuuden. Sitä ennen palkansaajajärjestön johdon on määrä tavata työministeri Arto Satonen. MTV Uutiset näyttää infon suorana kello 16.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n hallituksen odotetaan tänään päättävän, jatkaako se poliittisia lakkoja vai ryhtyykö se neuvottelemaan kompromisseja työmarkkinajumissa.

 SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tapaa tänään työministeri Arto Satosen (kok.), ja tapaamisen jälkeen SAK:n hallituksen on määrä jatkaa eilen aloittamaansa kokousta.

SAK:n hallitus keskeytti eilen kokouksensa saadakseen lisätietoja maan hallituksen mahdollisesti kaavailemista vastaantuloista työmarkkinakiistassa. Ammattiyhdistysliikettä hiertää erityisesti hallituksen valmisteilla oleva paikallista sopimista koskeva lainsäädäntö, joka on parhaillaan lausuntokierroksella.

– Tapaamisen jälkeen arvioimme, onko tilanne se, että voimme lähteä kompromissien hakuun neuvotteluihin ja näin ollen työtaistelut päättyisivät, vai olemmeko siinä tilanteessa, että joudumme miettimään mahdollisten työtaistelutoimien jatkoa, Eloranta sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Hän sanoi, että julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hallituksessa on ilmeisesti pohdittu jonkinlaista vastaantuloa paikallisessa sopimisessa. SAK:ssa ei hänen mukaansa ole asiasta tarkempaa tietoa.

SAK järjestää tiedotustilaisuuden tänään iltapäivällä kello 16. Voit seurata sitä suorana verkkosivuillamme mtvuutiset.fi tai MTV Katsomossa

Satonen puhui yksityiskohdista

Työministeri Satonen kertoi tiistaina omassa tiedotustilaisuudessaan, että hän tapaa keskiviikkona sekä SAK:n että työnantajajärjestö Suomen Yrittäjien johtoa omissa tapaamisissaan.

SAK:lle Satonen ei suoraan luvannut vastaantuloa. Hän totesi, että keskiviikon tapaamisissa on tarkoitus kuunnella osapuolten näkemyksiä erityisesti paikallisen sopimisen yksityiskohdista.

– Ne hallitusohjelman isot tavoitteet, jotka liittyvät paikalliseen sopimiseen, tullaan viemään eteenpäin ihan siinä muodossa, kun on tavoiteltukin. Satonen sanoi.

Helsingin Sanomat kertoi alkuviikosta, että hallitus harkitsee pientä vastaantuloa työntekijäpuolelle. Vastaantulon tarkoituksena olisi saada poliittiset lakot loppumaan ja SAK neuvottelemaan niin sanotusta vientivetoisesta työmarkkinamallista.

Politiikan konkari Antti Rinne ehdottaa lakkokiistaan ratkaisua 8:38
Katso myös: Politiikan konkari Antti Rinne ehdottaa lakkokiistaan ratkaisua.

Lue myös:

    Uusimmat