Mainos

Tuloerot ennallaan viime vuonna

Viime vuonna suurituloisin kymmenys lisäsi reaalitulojaan keskimäärin 0,5 prosenttia, kun pienituloisin kymmenys sai lisää tuloja 2,2 prosenttia.

Tuloerot ovat pysyneet Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna lähes ennallaan, mutta kymmenen vuoden ajanjaksolla tuloerot ovat kasvaneet selvästi.

Suurituloisin kymmenesosa sai viime vuonna tuloista 23,5 prosenttia, kun pienituloisin kymmenesosa joutui tyytymään 3,7 prosentin osuuteen. Vuonna 1995 suurituloisimman kymmenyksen osuus tuloista oli 19,7 ja pienituloisimman 4,5 prosenttia.

Viime vuonna suurituloisin kymmenys lisäsi kuitenkin reaalitulojaan keskimäärin vain 0,5 prosenttia, kun pienituloisin kymmenys sai lisää tuloja 2,2 prosenttia.

Kaiken kaikkiaan kotitalouksien keskimääräiset reaalitulot kasvoivat viime vuonna hitaammin kuin aikaisempina vuosina. Lisäys oli 1,7 prosenttia.

Maakunnista parhaiten menestyivät Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Itä-Uusimaa. Heikoiten meni Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Keski-Suomessa.

Seutukunnista tulot nousivat eniten Kaakkois-Pirkanmaalla. Sen sijaan Saarijärvi-Viitasaaren, Ylivieskan, Keuruun ja Jämsän seutukunnissa tulot putosivat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.