Mainos

Tulli takavarikoi valkovenäläistä pirtuhyytelöä

Tulli on takavarikoinut yli 8600 kilon erän hyytelömuodossa ollutta pirtua. Takavarikoitu alkoholi vastaa noin 51 000 puolen litran pullollista Koskenkorvaa. Jos alkoholimäärä olisi tuotu laillisesti, siitä olisi pitänyt maksaa veroja yli 620 000 euroa eli yli 3,7 miljoonaa markkaa.

Hyytelö oli valmistettu valkovenäläisessä kemiantehtaassa ja tuotu Helsinkiin Liettuan ja Viron kautta. Tullauksen yhteydessä aine ilmoitettiin puhdistusvalmisteeksi ja sen vastaanottajaksi eräs suomalainen yritys.

Salakuljetuksen epäillään olevan kansainvälisen rikollisryhmän työtä. Epäiltyjä on tällä hetkellä kolmetoista, joista seitsemän on vangittu. Vangituista kolme on ulkomaalaisia.

Kyseessä on tullin tietojen mukaan ensimmäinen kerta, kun Suomeen on tuotu hyytelömuotoista pirtua. Hyytelö on valmistettu lisäämällä 95-prosenttiseen pirtuun steariinia, jonka erottaminen seoksesta on suhteellisen helppoa.

Tullilaboratorion arvion mukaan steariinin lisäämisellä ei ole voinut olla muuta tarkoitusta kuin viranomaisten harhauttaminen. Pirtu takavarikoitiin lokakuun lopulla Lohjan lähistöllä olevasta omakotitalosta. Tuolloin oli juuri meneillään hyytelön muuttaminen suodatinlaitteistolla nestemuotoon.

Valmista pirtua oli ehditty pullottaa lähes sata litraa pulloihin, jotka oli merkitty suositulla America's Corn Tradition -etiketillä. Takavarikko-operaatio hoidettiin Tampereen ja Helsingin tullien sekä Hämeenlinnan ja Lohjan poliisien yhteistyönä.

Tampereen tulli vastaa jutun esitutkinnasta, joka on parhaillaan meneillään. Salakuljetus käsitellään aikanaan Helsingin käräjäoikeudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.