"Tulkaa pian, pelkään häntä", 15-vuotias Alexandra soitti kolmesti poliisille, mutta joutui silti surmatuksi – koko Romaniaa järkyttäneen rikostapauksen hätäpuhelunauhoitteet vuotivat julkisuuteen

Koko Romaniaa järkyttäneestä rikostapauksesta on tihkunut uusia tietoja, kun osa maan medioista kertoo saaneensa käsiin surmatun 15-vuotiaan hätäpuhelunauhoitteet, kertoo BBC.

15-vuotias romanialainen Alexandra Macesanu kidnapattiin keskiviikkona Romaniassa Caracalin kaupungin ulkopuolella, kun hän yritti liftata kyytiä kotiinsa. 

KidnapattuAlexandra kuoli kaappaajansa käsiin, vaikka hän soitti poliisille kolme kertaa ennen kuolemaansa. Tapaus on järkyttänyt ihmisiä maassa suuresti ja saanut jopa sisäministerin eroamaan.

Hätäpuhelunauhoitteet julkaistiin

Alexandran olinpaikka tutkittiin vasta 19 tuntia viimeisen hätäpuhelun jälkeen. Tytön perheen mukaan viranomaiset eivät ottaneet tytön hätäpuheluja todesta.

Osa romanialaismedioista on julkaissut tytön kolmen hätäpuhelun sisällöt. Useat kansainväliset mediat ovat sittemmin yrittäneet vahvistaa nauhoitteiden todenperäisyyttä.

Tyttö soitti hätänumeroon yhteensä kolme kertaa. Puheluissa hän kertoi olevansa kaapattuna taloon ja olevansa lukittuna huoneessa.

Toisen puhelun aikana tyttö pystyi kertomaan osoitteen, jossa häntä mitä todennäköisemmin pidetään. Poliisi pyysi tyttöä pysymään asunnolla, kunnes virkavalta saapuisi paikalle.

– Tulkaa pian, pelkään häntä, hän löi minua, Alexandran on kerrottu sanoneen hätäpuhelunauhoitteella.

Kun tyttö soitti viimeisen kerran, hän aloitti puhelun kysymällä, onko poliisi lähettänyt jonkun pelastamaan hänet.

– Luulen, että hän on tulossa takaisin ja olen peloissani.

Viimeisessä puhelussa poliisi vakuutti tytölle, että apua on tulossa ja pyysi häntä rauhoittumaan. Tyttö itki puhelimessa ja pyysi poliisia pysymään hänen kanssaan linjoilla. 

Tämän puhelun jälkeen tyttö sai surmansa asunnolla.

Epäilty tunnustanut teon

Viranomaisten mukaan heillä oli vaikeuksia jäljittää tytön hätäpuheluja.

Poliisien kerrotaan etsineen kolmesta rakennuksesta, ennen kuin he pystyivät tunnistamaan tytön olinpaikaksi epäillyn talon kolmelta aamuyöllä. He myös hakivat kotietsintälupaa asunnolle, vaikka se ei ole lain mukaan tarpeellista. Poliisi tutki asunnon vasta seuraavana aamuna.

Tytön kaappaajaksi epäilty 65-vuotias mies on tunnustanut tappaneensa Alexandran. Lisäksi hän on myöntänyt syyllisyytensä 18-vuotiaan Luiza Melencun kuolemaan. Luiza on ollut kadoksissa huhtikuusta sakka.

Romanialaiset ovat osoittaneet mieltään maan poliisijohtoa vastaan tapauksen vuoksi. 

Lue myös:

    Uusimmat