Mainos

Kaivoksesta puuttui maavalli – kaivinkoneen kuljettaja putosi räjähdysaukkoon

Kittilän kaivoksella putoamisesteiden puute johti kaivinkoneen kuljettajan kuolemaan, arvioi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Virasto havaitsi onnettomuustutkinnassaan, että maanalaisessa kaivoksessa ei ollut tehty räjäytystyön jälkeen tarvittavia putoamisesteitä eikä tieto putoamisvaarasta ollut välittynyt tarpeeksi hyvin työntekijöiden, työnjohtajien ja tuotannonohjauksen välillä.

Paikallisen urakoitsijan työntekijä kuoli Agnico Eaglen omistamalla kaivoksella joulukuussa, kun hänen kaivinkoneensa putosi noin 25 metriä räjäytystyöstä syntyneeseen aukkoon. Tukesin mukaan onnettomuudella ei ollut silminnäkijöitä.

Tukesin mukaan kaivoksessa ei ollut rakennettu räjäytystöiden jälkeen vaadittavaa maavallia ehkäisemään putoamista, vaikka kaivosyhtiön ohjeissa edellytetään maavallin rakentamista ja oranssin verkon ja vilkkuvalon asentamista vaaran merkiksi. Onnettomuuspaikalla oli vedetty naru kaivoskäytävän yli ja pystytetty varoitustaulu.

– Kaivoksissa työkohteet ja niiden turvallisuustilanne muuttuvat päivittäin, joten turvallisuuden hallinta on tavallista haastavampaa. Vakavia onnettomuuksia sattuu kaivoksissa onneksi harvoin, mutta kaivosturvallisuuden eteen on edelleen tehtävä jatkuvasti töitä, tutkintaryhmän puheenjohtaja Timo Talvitie sanoo tiedotteessa.

Tukesin tutkintaryhmä esittää, että kaivoksen tiedonkulkua parannetaan ja kaivosturvallisuus varmistetaan räjäytystöiden jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.