Mainos

Tuhoisa ampumavälikohtaus Israelissa

Ainakin kolme ihmistä kuoli ja 12 haavoittui Pohjois-Israelissa sijaitsevassa Haderan kaupungissa, kun kaksi aseistautunutta palestiinalaismiestä avasi tulen kaupungin keskustassa iltapäivällä. Joidenkin haavoittuneiden tila on vakava.

Myös molemmat hyökkääjät saivat surmansa, kun poliisi ampui heidät.

Silminnäkijöiden mukaan palestiinalaiset ajoivat paikalle autolla ja alkoivat ampua silmittömästi ympärilleen automaattiaseilla Haderan keskustassa. Joidenkin tietojen mukaan hyökkääjiä olisi ollut kolme, ja yksi heistä olisi paennut paikalta.

Kyseessä oli jo toinen ampumavälikohtaus sunnuntain aikana. Aikaisemmin israelilainen sotilas sai surmansa, kun hänet ammuttiin ohiajavasta autosta Länsirannalla.

Aselepo riekaleina

Ampumavälikohtauksien pelätään romuttavan lopullisesti toiveet siitä, että Israel vetäytyisi tänään Betlehemistä Länsirannalta. Israel on miehittänyt kuutta palestiinalaishallinnossa olevaa Länsirannan kaupunkia viime viikolla sattuneesta matkailuministerin murhasta lähtien.

Palestiinalaislähteet ilmoittivat myöhemmin, että sunnuntaille suunniteltua tapaamista palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten ja Israelin välillä on lykätty. Tapaamisessa oli tarkoitus keskustella riekaleisen aselevon vahvistamisesta ja niistä toimista, joilla palestiinalaisten ääriainesten ammuskelu Betlehemin lähellä sijaitseviin juutalaissiirtokuntiin saataisiin lopetettua.

Palestiinalaisten mukaan kokous pidetään huomenna.

(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.