Tuhnukeli jatkuu: Luvassa vettä ja räntää, aurinko pilkahtaa vain yhdessä kolkassa Suomea – ensi viikolla luvassa muutos: "Tekisi oikein mieli pantata tätä tietoa"

Hiihtäjän unelmakeli löytyy viikonloppuna Luoteis-Lapista. Varsinkin etelässä aurinko pysyttelee piilossa ja tuhnukeli jatkuu.

– Pohjoisessa lumipeite vain vahvistuu. Lunta voi sataa viikonlopun aikana parhaimmillaan jopa 20 senttiä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Parhaimmillaan tai pahimmillaan etelässä rannikkoalueilla yölämpötilatkin ovat jo plussalla ja aurinko tukevan pilviverhon takana. Taivaalta voi tulla vettä tai räntää.

– Säätyyppi on hyvin tavanomainen, kun katsotaan kalenteria. Kevään saapumisen osalta ollaan normaalissa aikataulussa, Rintaniemi muistuttaa.

Ainoa kolkka Suomessa, jossa saadaan nauttia auringosta viikonlopun aikana on Luoteis-Lappi.

– Hiihtäjän unelmakeli löytyy sieltä, meteorologi sanoo.

Ensi viikolla pilkahtaa

Rintaniemen mukaan viikonlopun jälkeen sää näyttää taas keväisemmät kasvonsa.

– Tekisi oikein mieli pantata tätä tietoa, mutta ensi viikolla on luvassa jopa oikein kivoja kevätpäiviä, Rintaniemi naurahtaa.

– Föhn-tuuli lämmittää. Varsinkin keskiviikkona ja torstaina aurinko saattaa paistaa kunnolla ja lämpötilat kohoavat etelässä jopa yli viiteen plusasteeseen, meteorologi kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat