Mainos

Tuhansien suomalaisten hiihtolomamatkat uhattuna – tänne pääset vielä

Suomalaiset matkanjärjestäjät evakuoivat asiakkaitaan vauhdilla Egyptistä. Mikäli maan levottomuudet jatkuvat, saattavat tuhannet suomalaiset joutua perumaan reissunsa Egyptiin vauhdilla lähestyvillä hiihtolomaviikoilla. Hiihtolomia vietetään Suomessa viikoilla 8, 9 ja 10.

Tilastojen mukaan Suomesta tehtiin viime vuonna reilut 70 000 matkaa Egyptiin. Moni matkan varannut saattaakin joutua etsimään korvaavan kohteen, jopa muuttamaan rantaloman kaupunki- tai hiihtomatkaan. Tosin se voi olla haastavaa, sillä matkoja esimerkiksi Alppien hiihtokohteisiin ei ole enää isommin tarjolla.

– Tätä asiaa on minulta jo kysyttykin. Meillä on tarjolla viikolle kahdeksan joitain hajapaikkoja Itävallan kohteisiin. Viikolla yhdeksän tilanne on hyvin pitkälle samanlainen, paikkoja on jäljellä rajoitetusti, sanoo STS Alppimatkojen Suomen johtaja Harri Kaijanto.

– Mutta aina kannattaa kysyä. Tämä on kyllä ikävä tilanne Egyptin matkoja järjestäville, Kaijanto lisää.

Hiihtolomalla voi reissata myös Suomessa.

– Meille pääsee vielä. Esimerkiksi viikolla kahdeksan löytyy pari sataa kämppää koko viikoksi. Myös lyhyempiä, kolmen-neljän päivän majoituksia löytyy. Meillä on noin tuhatkunta kämppää vuokrauksessa, arviolta 20 prosenttia on vapaana hiihtolomaviikoille. Ja lunta on paljon, tahko.comin toimitusjohtaja Jari Mathalt kertoo.

Levillä on tilaa

Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari toivottaa lomalaiset tervetulleiksi Kittilään.

– Mahtuu, mahtuu. Kylän keskustan majoituskapasitetti täyttyy ensimmäisenä, mutta jos on valmis majoittumaan hieman keskustan ulkopuolella, niin kämppiä löytyy kyllä.

Monet ulkopuoliset tekijät ovat koetelleet Lapin matkailua viime aikoina.

– Onhan siellä ollut lakkoja ja tuhkapilvi. Jospa tällainen isompi tapahtuma toisi kerrankin meille jotain positiivista. Lämpöä emme täällä Levillä pysty tarjoamaan, mutta paljon muuta löytyy. Rinteet ovat hyvässä kunnossa ja meillä on huippuesiintyjiä, Palosaari sanoo.

Osa matkalle lähtijöistä on myös vaihtanut lomakohdetta muuhun ulkomaan tarjontaan. Moni suuntaakin nyt Egyptin sijaan etenkin Espanjan saarille.

Katso ulkoministeriön konsuliasiain yksikön päällikön Pasi Tuomisen haastattelu: (Huomenta Suomi 31.01.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.