Mainos

UM kiristi ohjeistusta: Matkustamista Egyptiin vältettävä

Suomen ulkoministeriö on kiristänyt jälleen Egyptiä koskevaa matkustussuositustaan. Ulkoministeriö kehottaa nyt välttämään tarpeetonta matkustamista koko Egyptiin.

Vielä eilen varoitus ei koskenut Punaisenmeren rantalomakohteita. Ministeriön mukaan Kairon ja muiden suurten kaupunkien levottomuudet ovat kuitenkin alkaneet heijastua myös turistikohteisiin, ja rikollisuus sekä ryöstely ovat lisääntyneet.

Koko Egyptiin on julistettu ulkonaliikkumiskielto kello 16-07 välisenä aikana.

Ulkoministeriö kehottaa kaikkia Egyptissä olevia suomalaisia välttämään suuria väkijoukkoja ja alueita, joissa on mielenosoituksia. Tilanteen kehittymistä kannattaa mahdollisuuksien mukaan seurata tiedotusvälineistä.

Egyptissä on ministeriön tietojen mukaan edelleen noin 3 500 suomalaisturistia, joista suurin osa Sharm-el Sheikhin ja Hurghadan turistikeskuksissa. Ulkoministeriö on ilmoittanut matkustustiedotteen muutoksesta Suomen matkatoimistoalan liittoa sekä suomalaisten matkanjärjestäjiä.

Egyptissä oleville suomalaisille omatoimimatkailijoille suositellaan rekisteröitymistä suurlähetystöön.

Lisäksi ulkoministeriön tiedossa on noin 200 Egyptissä asuvaa suomalaista, joista suurin osa Kairossa. Suurlähetystö pyytää maassa asuvia suomalaisia päivittämään suurlähetystölle antamansa yhteystiedot.

Ulkoministeriö on avannut Helsingissä puhelinpäivystysnumeron 0800 04444 mahdollisia tiedusteluja varten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.