Mainos

Useat maat evakuoimassa kansalaisiaan Egyptistä

Useat maat ovat ryhtyneet evakuoimaan kansalaisiaan Egyptistä. Yhdysvallat tarjoaa huomisesta lähtien Egyptistä pois haluaville amerikkalaisille lentoja Eurooppaan. Turkki lähettää tänään kolme konetta noutamaan turkkilaisia Kairosta ja Aleksandriasta.

Australia kehottaa puolestaan kansalaisiaan välttämään Egyptiiin matkustamista. Myös Ruotsi tiukentaa Egyptiä koskevia matkustussuosituksiaan. Ruotsin ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Egyptiin.

Turkki lähettää tänään kolme konetta noutamaan turkkilaisia Kairosta ja Aleksandriasta. Myös Irak evakuoi kansalaisiaan Egyptistä.

Egyptissä hallituksen vastaisissa mellakoissa on viime päivinä saanut surmansa yli sata ihmistä.

Kuudetta päivää jatkuvissa mielenosoituksissa on saanut surmansa yli sata ihmistä. Useita tuhansia mielenosoittajia on jälleen kokoontunut Kairon keskustan aukiolle vaatimaan presidentti Hosni Mubarakin eroa.

Aukiolla liikkuu armeijan panssarivaunuja, joihin on maalattu Mubarakin vastaisia iskulauseita: "Alas Mubarak. Faarao ulos Egyptistä".

- Näin ihmiset ajattelevat, perusteli yksi sotilas sitä että oli sallinut iskulauseiden maalaamisen armeijan ajoneuvoihin.

Mellakoista laajasti raportoineen al-Jazeera-kanavan toiminta kiellettiin tänään Egyptissä ilman perusteluja.

Mellakat ovat johtaneet kaaokseen ja ryöstelyyn, ja ihmiset ovat perustaneet omia kodinturvajoukkojaan omaisuutensa suojelemiseksi.

Pankit ja pörssi ovat pitäneet tänään poikkeuksellisesti ovensa kiinni. Monilta bensiiniasemilta on loppumassa polttoaine. Pankkiautomaatit on joko ryöstetty tai ne ovat muuten poissa toiminnasta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.