Mainos

Tuhansia kuubalaisia jumissa raja-alueilla – Punainen Risti varoittaa

Punainen Risti varoittaa Keski-Amerikassa pahenevasta siirtolaiskriisistä.

Yhteensä tuhansia Yhdysvaltoihin pyrkiviä kuubalaissiirtolaisia on jumissa Costa Rican ja Panaman sekä Costa Rican ja Nicaraguan rajoilla.  

Nicaragua on evännyt kuubalaisilta maahanpääsyn marraskuun puolivälistä lähtien, mikä on lisännyt painetta Costa Ricassa. Maa on toistuvasti vaatinut naapureitaan sallimaan Kuubasta saapuvien läpikulun kohti Yhdysvaltoja.  

Viime viikolla Costa Rica ilmoitti, ettei se enää myönnä viisumeita maahan saapuville kuubalaisille ja on uhannut karkottaa nämä takaisin kotimaahansa.  
Punaisen Ristin mukaan tilanne rajoilla uhkaa karata hallinnasta, koska siirtolaisten väliaikaissuojat ovat täpötäynnä ja ihmisillä on pulaa muun muassa huovista.  

Yhdysvaltojen käytäntönä on vuosikausia ollut, että maahan saapuvat kuubalaiset hyväksytään automaattisesti pakolaisiksi. Kuuban ja Yhdysvaltain suhteiden paraneminen on kuitenkin herättänyt epäilyjä siitä, että käytäntö tulee tiukentumaan. Seurauksena Yhdysvaltoihin pyrkivien kuubalaisten määrä on tänä vuonna lisääntynyt merkittävästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.