Tuhansia evakuoitu maastopalojen tieltä Kreikassa – lautalla pakenevien ihmisten video näyttää käsittämättömän liekkimeren

Satoja ihmisiä on evakuoitu Kreikan maastopaloissa – näin liekkejä pakenevia ihmisiä viedään laivaan 1:06
Satoja ihmisiä on evakuoitu Kreikan maastopaloissa – näin liekkejä pakenevia ihmisiä viedään laivaan

Kreikassa tuhansittain turisteja ja paikallisia asukkaita on evakuoitu raivoavien maastopalojen tieltä. Ainakin kaksi ihmistä on tähän mennessä saanut surmansa vajaat kaksi viikkoa kestäneissä paloissa, joita sammuttamassa on liki 1 500 palomiestä ja 15 ilma-alusta.

Alla olevassa videossa ihmiset ovat pakenemassa Evialta.

Paloihin ei ole luvassa helpotusta, sillä lämpötilojen odotettiin tänäänkin kipuavan paikoin 38 asteeseen ja tuulen olevan navakkaa.

Paloja roihuaa ainakin Attikan niemimaalla, missä sijaitsee muun muassa maan pääkaupunki Ateena, maan toiseksi suurimmalla saarella Eviassa Ateenan itäpuolella ja Peloponnesoksen alueella maan lounaisosassa.

Runsaat sateet edistäneet sammutustöitä Turkissa

Turkissa Antalyan rannikkokaupungissa maastopalot on saatu hallintaan lauantaina alkaneiden runsaiden sateiden myötä, kertovat paikalliset viranomaiset.

Runsaiden sateiden ennustettiin jatkuvan iltapäivään asti myös Manavgatin kaupungissa, joka on yksi maastopaloissa eniten kärsineistä alueista.

Tilanne on yhä vakava turistien suosimassa Muglan kaupungissa, jossa sammutustyöt jatkuvat. Muglassa kolmen eri kaupunginosan asukkaat on määrätty evakuoitavaksi.

Turkissa on kirjattu yli kaksisataa paloaluetta lähes viidessäkymmenessä maakunnassa, kertoi maatalousministeri Bekir Pakdremil Twitterissä varhain lauantaina.

Turkissa jo toista viikkoa jatkuneissa maastopaloissa on kuollut kahdeksan ihmistä ja useita kymmeniä on viety sairaalahoitoon.

Uutista päivitetty 7.8. kello 16.30: Lisätty loppuun tietoa Turkin tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat